4.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GreenArt).
Každý miluje tvarohový koláč a každý to vie. Najčastejšie sa pripravuje na sviatky alebo rodinné oslavy. Môže sa spájať s náročnou prípravou a dlhým čakaním. Tentoraz je to však inak. Jeho príprava trvá 20 minút a nepotrebujete na ňu rúru.
Tvarohový koláč je koláč, ktorý môžu niektorí jesť každý deň. Podáva a pripravuje sa rôznymi spôsobmi a každý dom má na túto špecialitu iný recept. Klasický recept pozná asi každý, ale varená verzia môže prekvapiť aj najväčších gurmánov. Prečo? Všetko kvôli spôsobu prípravy, ktorý sa od toho klasického veľmi líši.
Tvarohový koláč pripravený na panvici je rýchlejší a nepotrebujete naň mixér ani rúru. Stačí, ak zmiešate niekoľko ingrediencií, nalejete ich na sušienky a vložíte do chladničky. Už po dvoch hodinách si môžete vychutnať jeho chuť.
Recept na varený tvarohový koláč
Ingrediencie:
- 1 kg mletého polotučného tvarohu,
- 3 vajcia,
- 3/4 šálky cukru,
- balíček vanilkového cukru,
- 250 g masla,
- 2 balenia krémového pudingu,
- balenie sušienok.
Spôsob prípravy
- Pripravenú formu starostlivo vyložte papierom na pečenie. Sušienky poukladajte na dno tak, aby pokrývali celý povrch.
- Tvaroh dáme do väčšieho hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a zašľaháme vajcia. Postavte na stredný oheň a obsah dôkladne premiešajte, kým sa úplne nespojí. Tvaroh v hrnci pozorne sledujte, aby sa nepripálil.
- Keď je zmes horúca, za stáleho miešania pridajte dva balíčky pudingu. Opäť intenzívne premiešajte, aby ste z krému odstránili prípadné hrudky. Keď zistíte, že tvarohová zmes buble, odstavte ju z horáka, odložte a znova premiešajte.
- Hotovú tvarohovú zmes nalejte do formy na pečenie. Vrch uhlaďte stierkou. Tvarohový koláč vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Tvarohový koláč by mal byť za tento čas hotový. Ak máte možnosť, nechajte ho v nej cez noc.
- Po uplynutí tejto doby môžete koláč poliať čokoládovým krémom alebo posypať práškovým cukrom. V tejto úlohe dobre funguje čerstvé ovocie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja prababička zbierala ovocie a potom z neho robila koláč. Toto je pochúťka môjho detstva
Medový koláč – recept na krehké cesto s krémom. Sladkosť rozbíja vrstva slivkového lekváru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.