4.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CandyBox Images).
Carpaccio z cvikly je jedlo, ktoré si získava značnú popularitu. Tento výrazný šalát sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. V tomto článku vám ponúkame dva recepty, ktorými môžete obohatiť svoj jedálny lístok. Zistite, s čím podávať pečenú červenú repu.
Carpaccio z cvikly – ako ho pripraviť?
Carpaccio z červenej repy je skvelý nápad na predjedlo. Je rýchle na prípravu a naozaj veľmi zdravé. Carpaccio s úspechom môžete podávať aj na slávnostnej večeri. Tu je rýchly a jednoduchý recept na chutné carpaccio z cvikly.
Carpaccio z cvikly – ingrediencie:
- 2-3 malé pečené cvikly
- niekoľko hrstí rukoly
- 60 g parmezánových hobliniek
- cca 1/3 šálky vlašských orechov
Ingrediencie na omáčku:
- pol čajovej lyžičky horčice
- soľ, korenie
- 3-4 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 PL medu
Príprava:
- Nechajte repu vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na tenké plátky
- Červenú repu položte na tanier. Pridáme umytú a osušenú rukolu
- Podľa chuti okoreníme
- Potom pridajte parmezánové hoblinky. Rovnomerne ich rozložte
- Nakrájajte orechy. Opražte ich na panvici
- Posypte šalát orechmi
- Pripravte si dresing. Zmiešajte všetky prísady na dresing. Šalát zalejte dresingom. Pred podávaním vložte do chladničky
Carpaccio z cvikly – recept krok za krokom. Recept, na ktorý sa oplatí dávať pozor
Máte chuť na zdravé carpaccio z červenej repy? Ponúkame vám recept krok za krokom na prípravu tohto nezvyčajného predjedla. Napriek svojej jednoduchosti je vynikajúci a vyzerá skvele. Dôležité upozornenie: na prípravu tohto receptu potrebujeme viac času. Tu je recept:
Ingrediencie:
- 2-3 pečené cvikly
- 50 g parmezánu
- 1 pomaranč
- 50 g špenátu
- mandľové lupienky
Ingrediencie na omáčku:
- soľ, korenie – podľa chuti
- polovica citróna
- 1-2 čajové lyžičky medu
Ingrediencie na marinádu cvikly:
- 1 čajová lyžička medu
- 4 lyžice balzamikového octu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie – podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Upečenú a vychladnutú cviklu ošúpte. Nakrájajte ju na plátky
- Zmiešajte prísady na marinádu
- Nalejte ju na cviklu a vložte ju na niekoľko hodín do chladničky
- Pripravte omáčku. Zmiešajte všetky prísady na omáčku
- Umyte špenát a osušte ho. Špenát položte na tanier a naň poukladajte plátky červenej repy. Pridajte plátky pomaranča
- Špenát zalejte omáčkou
- Navrch posypte parmezánom
- Opečte mandľové lupienky
- Posypte nimi šalát
- Pokrm je hotový. Pred podávaním ho uložte do chladničky
Čo ku carpacciu z cvikly? S čím ho môžeme podávať? Tu je niekoľko tipov
Carpaccio z cvikly nie je nič iné ako šalát. Pokrm sa môže podávať samostatne ako predjedlo. K čomu sa hodí carpaccio z červenej repy? Hodí sa ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Môže sa podávať aj s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Majú viac vitamínov ako niektoré druhy zeleniny. Jedzte ich pre svoje srdce a imunitu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.