5.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NADKI).
Jeseň je výnimočné ročné obdobie. Môžeme si pochutnať na jedinečnej zelenine, ktorú vieme skombinovať do originálnych jedál. Práve dnes chceme jedno z nich predstaviť. Klasické cestoviny dostanú vďaka tejto omáčke druhý život. Je to pastva pre chuťové poháriky.
Počas jesenného obdobia mnohí ľudia začínajú experimentovať v kuchyni. Veď je to skvelý čas na využitie sezónnych produktov, ktoré sa v lete ťažko zháňajú. Jednou z nich je tekvica a jej sezóna je v plnom prúde. Ak chcete pripraviť všetky najlepšie recepty, v ktorých je hlavnou zložkou, je dobré začať s tým už teraz.
Tieto cestoviny by sa mali na tanieroch objaviť ako prvé. Na ich prípravu nie sú potrebné žiadne špeciálne zručnosti a ich chuť prekvapí aj toho najlepšieho kuchára. Na prípravu je potrebné urobiť tekvicovú omáčku, ktorej základom je tekvicové pyré. Nevynechajte ani škoricu a muškátový oriešok. Práve tieto koreniny si podmania chuť oranžovej pochúťky.
Recept na cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ingrediencie
- 350 g tekvicového pyré
- 250 ml zeleninového vývaru
- 100 g údenej slaniny
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- čajová lyžička sladkej mletej papriky
- čajová lyžička muškátového orieška
- pol čajovej lyžičky škorice
- 100 g strúhaného parmezánu
- 3 lyžice smotany
- 300 g cestovín
- lyžica olivového oleja
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy
- Cibuľu a cesnak rozdeľte na menšie kúsky, potom ich vložte do vysokej misy a rozmixujte mixérom
- Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja. Keď je tuk dostatočne horúci, pridajte rozmixovanú zeleninu. Posypte ich muškátovým orieškom, škoricou a sladkou paprikou. Premiešajte a smažte, kým sa ľahko nezapečie
- Kým sa prísady opekajú, postarajte sa o cestoviny. Vložte ich do osolenej a vriacej vody a uvarte podľa pokynov na obale. Keď sú cestoviny al dente, sceďte ich, ale odlejte šálku vody z varenia
- Vývar nalejte do osmaženej cibule a intenzívne premiešajte. Potom pridajte tekvicové pyré a varte asi 10 minút
- Do pripravenej omáčky pridajte smotanu a parmezán. Dochuťte tiež soľou a korením. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu z cestovín
- Cestoviny vmiešajte do omáčky. Podávajte s opečenou slaninou
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čo robiť, keď sú zemiaky zelené? Predtým, ako ich uvaríte, nezabudnite urobiť jednu vec
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.