6.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock: pilipphoto).
Milujete hranolky, ale obávate sa, že vaše obľúbené nohavice vám budú zrazu príliš tesné? Máme pre vás riešenie. Tento recept na hranolky bez tuku je jednoduchý a chutia ako sen – zvonka sú chrumkavé a zvnútra takmer maslové. Čo je dôležité? Biela prísada sa postará o dobrú prácu.
Ako pripraviť hranolky, aby boli chrumkavé, zlatisté a proste vynikajúce? Dnes vám všetko podrobne popíšeme a pravdepodobne vás prekvapí, že v tomto recepte nie je ani troška tuku. Môžu byť hranolky bez tuku vôbec chutné? Samozrejme, že môžu, a pomôže tomu aj trochu zemiakového škrobu. A ešte korenie, ktoré je na vás.
Ako pripraviť chrumkavé hranolky bez tuku?
Ingrediencie:
- niekoľko väčších, najlepšie múčnatých zemiakov
- jedna plná polievková lyžica zemiakového škrobu na 1 kg zemiakov
- soľ, bobkový list
- obľúbené korenie
Hranolky bez tuku – ako ich pripraviť:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Potom ich opláchnite pod tečúcou vodou
- V hrnci priveďte do varu vodu so soľou a niekoľkými bobkovými listami – stačia 3. Potom do nej vhoďte zemiaky a varte ich 5-7 minút. Nemali by byť mäkké
- Uvarené zemiaky vložte do misy, pridajte zemiakovú múku a obľúbené korenie. Ja som si vybrala cesnak, tymián a údenú papriku. Dôkladne premiešajte
- Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom. Potom naň položte hranolčeky. Dbajte na to, aby sa jednotlivé kúsky navzájom nedotýkali
- Rúru predhrejte na 180 stupňov. Hranolky pečte približne 50 minút v závislosti od hrúbky
Tieto hranolky sú snom každého milovníka zemiakov. Podávajte ich ako prílohu k bravčovým kotletám, pečenému kurčaťu alebo ako občerstvenie pri stretnutí s priateľmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Špagety – recept na večeru za 10 minút. Cesnak, syr a studený olej sú dôležité
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.