06.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aneta_Gu).
Vysnívaná jesenná večera? Zamatová a voňavá hubová omáčka s cestovinou alebo knedľou je dokonalou voľbou. Dnes vám prezradíme spoľahlivý recept na hubovú omáčku, ktorú pripravíte za dveštvrte hodiny. čo je dôležité? Samozrejme huby, smotana a korenie. Jeden je obzvlášť dôležitý.

Recept na hubovú omáčku je naozaj jednoduchý a ak budeme mať pri zbere húb šťastie, dokážeme pripraviť večeru pre celú rodinu na dva dni. Samozrejme, lesné huby sú samy o sebe aromatické a chutné, ale jedlo sa dá vždy trochu okoreniť. Najlepšími priateľmi húb sú maslo, bobkový list a cibuľa. V prípade omáčky sa však oplatí pridať niečo iné, a to muškátový oriešok. Toto korenie úžasne zvýrazní lesnú vôňu omáčky a stane sa nevyhnutnosťou.
Hubová omáčka s lesnými hubami – recept na vysnívanú večeru na jeseň
Ingrediencie:
- približne. 0,5 kg lesných húb, ľubovoľných (maslové huby a suchohríby sú v omáčke výborné)
- 2 cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 plná polievková lyžica múky
- 1,5 šálky hubového vývaru alebo bujónu, môže byť aj zeleninový
- smotana 30 percent
- 2 plné polievkové lyžice masla
- soľ, korenie, niekoľko bobkových listov, niekoľko guľôčok nového korenia, lyžička muškátového orieška
- podľa výberu: halušky, knedle, cestoviny, zemiaky
Ako to spraviť:
- Huby dôkladne očistite od piesku a iných nečistôt. Potom ich nakrájajte na kúsky. Maslové huby vopred ošúpeme. Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak prelisujeme.
- Pripravte si veľkú panvicu alebo široký hrniec. Potom rozohrejeme tuhú porciu masla a pridáme cibuľu.
- Keď je cibuľa priesvitná, pridajte nakrájané huby a na pomerne vysokej teplote opekajte, kým sa časť vody neodparí. Potom ich jemne osolíme a zalejeme vývarom.
- Pridajte korenie a cesnak podľa chuti. Znížte výkon horáka a varte, kým huby nezmäknú.
- Smotanu zmiešame s lyžicou múky a omáčku ňou dochutíme. Znova premiešajte a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne.
Jednoduché, však? A aké chutné. Ak máte radi jedlá z húb, určite vyskúšajte tento recept na omáčku. Garantujem vám, že vaše chuťové poháriky takmer vybuchnú od slasti.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.