6.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kropic1).
Svetová kuchyňa sa vyznačuje bohatou chuťou, aromatickým korením a rozmanitosťou jedál. Jedným z príkladov je takto pripravené mäso. Ide o kombináciu šťavnatých plátkov s aromatickými koreninami a zeleninou, ktoré mu dodávajú výraznú chuť.
Bravčové karé na mexický spôsob je jedlo, ktoré poteší nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Orientálne korenie mu dodáva pikantný nádych a zelenina svieži nádych. Môže sa podávať na rodinných večeroch aj oslavách. Farebné prílohy zaujmú každého, aj toho najväčšieho jedáka. Môže sa podávať s rôznymi prísadami. Najčastejšie sa podáva s ryžou a šalátom, ale chutí aj so zemiakmi.
Recept na bravčové karé na mexický spôsob
Ingrediencie
- 4 plátky bravčové karé,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- červená paprika
- zelená paprika
- žltá paprika,
- plechovka nakrájaných paradajok,
- 2 čajové lyžičky mletej pálivej papriky,
- 3 čajové lyžičky sladkej mletej papriky,
- čajová lyžička mletej rasce,
- čajová lyžička oregana,
- 2 lyžice oleja,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy
- Najskôr sa postarajte o mäso. Bravčové karé jemne rozbijeme tĺčikom a dávame pozor, aby sme to nerobili príliš tvrdo, nemá byť veľmi tenké. Potom každý kus z oboch strán posypte soľou, korením, oboma paprikami, rascou a oreganom.
- Na panvici rozohrejte olej. Keď je dostatočne horúci, položte naň kúsky karé. Opečte ich z každej strany dozlatista. Keď sú hotové, položte ich na tanier vystlaný papierovými utierkami.
- Na tej istej panvici, na ktorej ste smažili mäso, orestujte cibuľu a cesnak nakrájané na kocky. Mali by zhnednúť a zmäknúť.
- Po niekoľkých minútach pridajte k zelenine všetky očistené, zbavené semien a nakrájané papriky. Všetko smažte ďalších 7 minút. Nakoniec prilejte paradajky z konzervy, omáčku podľa chuti okoreňte a niekoľko minút ju nechajte na ohni, kým nezhustne.
- Po tomto čase pridajte do panvice s omáčkou kúsky bravčového mäsa a 15 minút ich poduste. Po tomto čase bude mäso mäkké a šťavnaté.
- Bravčové karé podávajte na mexický spôsob s varenou ryžou a šalátom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zdravé carpaccio z cvikly ako z reštaurácie – ako ho pripraviť a s čím ho podávať?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.