8.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/M. Schuppich).
Pečená cibuľa je chutným doplnkom rôznych jedál. Mnohí ľudia sa rozhodnú kúpiť si „hotovú“ v obchode a nevedia, že jej príprava doma je triviálna a rýchla. Tu je osvedčený spôsob prípravy pečenej cibule a návrhy na jej podávanie.
Pečená cibuľa je dokonalým spôsobom, ako zvýrazniť chuť vašich obľúbených jedál. Je to pochúťka, ktorú si môžete ľahko pripraviť v pohodlí vlastnej kuchyne. Domáca pečená cibuľa bude chutiť oveľa lepšie ako tá kúpená v obchode. Jej príprava nezaberie viac ako niekoľko minút. Túto úlohu zvládnu ľudia bez kulinárskych skúseností aj profesionáli, ktorí sa umením varenia zaoberajú denne.
Recept na domácu pečenú cibuľu. Bude chutná a chrumkavá
Na upečenie dokonalej cibule nepotrebujete veľa ingrediencií. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých produktov, ktoré sa už pravdepodobne nachádzajú vo vašich kuchynských skriniach. Pečená cibuľa má lepšiu chuť ako tá istá zelenina v tradičnej surovej verzii. Malý prídavok dokáže zlepšiť chuť takmer každého jedla.
Ingrediencie:
- 1 cibuľa,
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky,
- čajová lyžička cesnakovej soli,
- 2 čajové lyžičky oregana,
- 2 lyžice oleja na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
Cibuľu umyte, ošúpte a nakrájajte nadrobno. Cibuľu nakrájanú na kocky obalíme v lyžičke celozrnnej múky a korenín a vložíme na panvicu s rozohriatym olejom. Smažte na strednom ohni, pričom občas premiešajte, aby sa nepripálila. Keď cibuľa zhnedne, posypte ju zvyškom múky a smažte ešte minútu. Restovaná cibuľa bude hotová, keď získa chrumkavú štruktúru a zlatistú farbu.
Na čo všetko môžete použiť pečenú cibuľu?
Pečená cibuľa sa hodí do mnohých jedál. Môžete ňou vylepšiť ázijské jedlá alebo jedlá rýchleho občerstvenia. Skvele chutí podávaná na hot-dogoch, zapekaných jedlách a hamburgeroch. Mnohí ľudia ju pridávajú aj do mletých kotliet, aby zvýraznila ich chuť. Môže sa podávať aj ako predjedlo pri stretnutí s priateľmi. Je mimoriadne všestranná a dokáže zvýrazniť nové chute takmer každého jedla. Zaujímavé je, že ju môžete podávať teplú aj studenú. V každom prípade bude chrumkavá a lahodná.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť hranolky? Budú božsky chrumkavé, lahodné a bez gramu tuku. Dôležitá je biela prísada
Týmto koláčikom nikto neodolá. Sú hotové za 20 minút a o ich chuti sa bude hovoriť celé dni.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.