8.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Brownie je jedným z najobľúbenejších koláčov na svete. Čokoládový dezert je neskutočne chutný a navyše je jednoduchý na prípravu. Najdôležitejšie je mať kvalitnú čokoládu a osvedčený recept. Určite si pozrite naše tipy na pečenie klasického brownie.
Silne čokoládové, vlhké, kompaktné – také by malo byť dokonalé brownie. Tento klasický čokoládový koláč je ideálny na každú príležitosť. Môžete ho podávať na večierku pre rodinu a priateľov aj ku každodennej popoludňajšej káve. Každý, kto ho vyskúša, si ho okamžite zamiluje. Upozorňujeme vás, že to neskončí len pri jednej porcii! Brownie má tú vlastnosť, že z tanierov zmizne za okamih.
Recept na čokoládové koláčiky. Je taký dobrý, že kým sa nazdáte, celý plech bude preč
Dobrý koláčik by sa napriek všetkému nemal pripravovať z mliečnej čokolády. V najlepších receptoch nájdete len horkú čokoládu, jemný cukor a trochu vanilkového extraktu. Napriek tomu bude dezert dokonale sladký. Ako spoznáte dokonale upečené brownie? Určite podľa mierne popraskaného, lesklého vrchu.
Ingrediencie:
- 180 g masla navyše,
- 3 vajcia,
- 1 šálka cukru na pečenie,
- 2 tabuľky horkej čokolády 70 %,
- 1 tabuľka horkej čokolády 50 %,
- 100 g pšeničnej múky,
- 2 lyžičky vanilkového extraktu,
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.
Klasický čokoládový koláčik. Spôsob prípravy
Predtým vyberte vajcia z chladničky, aby mali izbovú teplotu. V hrnci rozpustite kvalitné maslo. Po odstavení z ohňa pridajte nadrobno nasekanú horkú čokoládu a miešajte, aby vznikla hustá čokoládová zmes s konzistenciou omáčky. Odstavte, aby vychladla.
V miske rozšľahajte vajcia. Pridajte cukor a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa prísady nespoja. Použite na to kuchynskú metličku. Keď sa cukor rozpustí, prilejte čokoládovú polevu. Všetko znova premiešajte, potom pridajte múku s práškom do pečiva preosiatu cez sito a znova premiešajte.
Štvorcovú alebo obdĺžnikovú formu vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Do formy nalejte vzniknutú tortovú zmes. Nakoniec vložte formu do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte približne 35 minút. Po tomto čase koláčik vyklopte, nechajte vychladnúť a nakrájajte ho na kúsky. Koláč môžete poliať čokoládovou polevou, ale garantujeme vám, že aj bez nej bude dezert veľmi sladký. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.