11.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Katerina Holmes).
Ak hľadáte recept na cesto na pizzu, aké nájdete v talianskej reštaurácii, máme pre vás niečo špeciálne. Cesto na pizzu, ktoré vždy vyjde, krásne vykysne, je jemné a tenké, a to všetko vďaka múke. S jednou sa vám bude pracovať najlepšie.
Cesto na pizzu sa skladá z vody, droždia, oleja a, samozrejme, múky. Niekedy sa však stáva, že cesto je ťažké alebo gumové, a za to je zvyčajne zodpovedná múka. Akú múku by ste si teda mali vybrať, aby ste pripravili dokonalé cesto? V obchode hľadajte pšeničnú múku typu 00; je najlepšia na pizzu a iné talianske pečivo.
Dokonalé cesto na pizzu – recept
Ingrediencie:
- 30 g čerstvého droždia
- 250 g pšeničnej múky typu 00
- 150 ml teplej, ale nie horúcej vody
- štipka soli
- pol čajovej lyžičky cukru
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- prípadne štipka sušeného oregana
Spôsob prípravy:
- Múku preosejte do misky. Do druhej misky rozdrobíme droždie, pridáme cukor, 2 lyžice múky a vodu. Dôkladne premiešame a odložíme na štvrť hodiny, aby droždie začalo pracovať
- Spenený kvások pridáme do misky s múkou. Pridajte štipku soli a lyžicou začnite miešať
- Pridajte oregano a začnite miesiť. Ku koncu pridajte olivový olej. Z cesta vytvarujte guľu a nechajte ju asi 10 minút kysnúť. Nezabudnite, že cesto by malo byť dokonale hladké a pružné
- Kým cesto kysne, pripravte si paradajkovú omáčku . Pripravte si aj plech na pečenie a vyložte ho papierom. Cesto na pizzu preneste na plech a jemne ho roztiahnite prstami, aby ste získali požadovaný tvar.
- Pizzu potrite paradajkovou omáčkou, pridajte syr a obľúbené prílohy. Potom vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečte 10 – 15 minút, kým okraje cesta ľahko nezhnednú.
Takáto pizza je skvelý nápad na obed alebo večeru. Vždy majte v skrinke zásobu múky typu 00, aby ste sa nemuseli hrať s objednávaním pizze na donášku, ale pripravte si ju sami a pohrajte sa s chuťou, ako sa vám páči.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.