11.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova).
Jesenné dezerty nie sú len o jablkovom koláči alebo škoricových roládach. Do tohto zoznamu môžete pridať aj ďalší koláč, ktorý by mal byť obľúbený. Kľúčovú ingredienciu nájdete pod stromami a potom ju vložíte do dezertu. Keď ho raz ochutnáte, budete tento recept opakovať každých pár dní.
Jeseň už niekoľko dní ukazuje, že prišla a každý môže pocítiť výrazné ochladenie. Aj takéto počasie a takéto ročné obdobie však môže mať pozitívne stránky. Nemusí to byť dážď, vietor a pochmúrna aura, ale dobroty, ktoré sú práve teraz najlepšie. Jednou z nich je aj vlašský orech, z ktorého sa dá pripraviť veľa chutných vecí.
Z orecha sa dajú vyrobiť tinktúry, arašidové maslo a dokonca aj mlieko. Je tiež skvelý ako príloha alebo hlavná zložka dezertov. Najobľúbenejším koláčom, v ktorom hrá hlavnú úlohu, je, samozrejme, orechový koláč. Jeho príprava nie je zložitá, stačí si pripraviť sladkú pudingovú zmes a mať piškóty. V tejto verzii bude hotový za pár okamihov a navyše nepotrebujete rúru.
Recept na vlašské orechy bez pečenia
Ingrediencie
- 500 g vylúpaných vlašských orechov,
- 2 balíčky maslových sušienok,
- plechovka džemovej zmesi
- 50 g horkej čokolády,
- čajová lyžička kokosového oleja.
Prísady na pudingový krém
- 250 g mäkkého masla,
- 1 liter mlieka,
- 1 lyžica hnedého cukru,
- 2 žĺtky,
- 3 balenia vanilkového pudingu.
Príprava
- Prvým krokom je príprava orechov. Opatrne odstráňte šupky a nakrájajte ich na malé kúsky. Niektoré kúsky nechajte celé na neskoršie zdobenie.
- Odlejte 250 ml mlieka, zvyšok nalejte do hrnca a zohrejte s cukrom. Do vychladnutej tekutiny pridajte žĺtky a všetok pudingový prášok. Dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna konzistencia.
- Túto zmes nalejte do teplého mlieka a miešajte na stredných otáčkach. Krém by mal byť hustejší a bez hrudiek. Keď je, môžete ho odložiť na mierne vychladnutie.
- Rozdeľte maslo na menšie kúsky a vložte ich do misky. Pomocou mixéra ho vyšľahajte do hladka a potom za stáleho miešania pridajte hotovú pudingovú zmes. Dôkladne premiešajte a rozdeľte na dve rovnaké časti. Do prvej pridáme hrsť orechov a premiešame.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a na dno položte prvú vrstvu sušienok. Na ňu rozotrite polovicu orechovej zmesi a malé množstvo karamelovej zmesi. Ďalšiu vrstvu tvoria piškóty, pudingová zmes a opäť karamel. Opakujte, kým sa nespotrebujú všetky prísady.
- Poslednú vrstvu tvoria piškóty potreté fondánovou hmotou. Tortu ozdobíte nasekanými a celými orechmi. Hotový dezert vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby krém stuhol.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.