11.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Pre mnohých je tvarohový koláč nesporným kráľom koláčov. Ukázalo sa však, že tento vlhký jogurtový koláč ho prekonáva. Ako pripravíte tento šialene chutný dezert? Odporúčame.
Jogurtový koláč je ideálnym občerstvením na chladné jesenné večery. Výborne sa hodí ku káve, čaju alebo kakau. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi výrazné chute. A tento recept nikdy nesklame.
Jogurtový koláč recept. Je vlhký a neskutočne chutný
Tento vlhký jogurtový koláč chutí šialene – oveľa lepšie ako tvarohový koláč. Jeho príprava je úžasne jednoduchá, takže ho zvládne každý. Nie sú potrebné žiadne zručnosti ani pokročilé kuchynské vybavenie.
Ingrediencie:
- 300 g pšeničnej múky,
- 300 g polotučného tvarohu,
- 200 g cukru,
- 120 g bieleho jogurtu,
- 120 ml oleja,
- 5 vajec,
- 3-4 lyžice práškového cukru,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- štipka soli.
Jogurtový koláč – recept. Príprava krok za krokom
- Do misky rozbijete štyri vajcia. Pridajte cukor, štipku soli a šľahajte, kým zmes nezbeleje a neobjaví sa pena.
- Pridajte biely jogurt a pokračujte v šľahaní.
- Múku preosejete cez sito a pridáte aj prášok do pečiva. Miešajte, kým cesto nezhustne.
- Plech na pečenie vyložíte papierom na pečenie a zmes nalejete na plech. Vrch zarovnajte stierkou.
- Tvaroh zmiešate s vajcom a práškovým cukrom. Keď je zmes hladká, preneste ju do vrecúška na zdobenie.
- Tvarohovú zmes opatrne natlačte na vrch koláča a vytvorte mriežkovaný vzor.
- Rúru predhrejte na 180 °C a koláč pečte približne 40 – 50 minút. Drevenou paličkou skontrolujte, či je koláč prepečený.
- Koláč poprášte práškovým cukrom. Podávajte s obľúbeným horúcim nápojom alebo zmrzlinou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na čokoládové koláčiky. Vlhká a sladká pochúťka je voľbou číslo jeden pre dezerty.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.