Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Bezmäsité steaky vás zaujmú. Všetko, čo potrebujete, je karfiol a lahodná marináda a zázrak sa urobí sám

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Steaky bez mäsa sú skvelou voľbou pre vegánov a vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí nemajú radi polosurové mäso. Potrebujete len obľúbenú...

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Steaky bez mäsa sú skvelou voľbou pre vegánov a vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí nemajú radi polosurové mäso. Potrebujete len obľúbenú jesennú zeleninu a dobre ochutenú marinádu. V tejto kombinácii nie je šanca, že by ste zaznamenali kulinársky prepadák. Vyskúšajte to sami.

Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Príprava karfiolových steakov nie je napriek všetkému zložitá. Celá filozofia spočíva v tom, že plátky karfiolu sa natrú marinádou. To, ako ho ochutíte, je na vás, ale tento recept nemá konkurenciu. Je to dokonalá kombinácia pikantnosti chilli, sladkosti medu a ostrosti kari. Chuť aj vôňa budú ako z iného sveta.

Ingrediencie:

  • 1 veľký karfiol,
  • 1 chilli paprička,
  • 1 zväzok petržlenovej vňate,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice obľúbeného medu,
  • 2 PL sladkej papriky,
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy,
  • 1 lyžička kari korenia,
  • 1 vrchovatá polievková lyžica zemiakovej múky,
  • pol šálky oleja alebo olivového oleja,
  • soľ a korenie,
  • voliteľný vegánsky syr na posypanie.

Karfiolové steaky sú pripravené v okamihu. Tento okamžitý recept poteší každého

Karfiol očistite od listov, ale hlavičku nevyrezávajte. Vďaka tomu si steaky zachovajú svoj krásny tvar. Potom celú hlavu vložte do vriacej vody a varte približne 5 až 10 minút. Karfiol by mal byť al dente. Potom zeleninu vyberte z vody, sceďte a odložte bokom, aby vychladla. Tento krok nevynechajte, pretože surový aj horúci karfiol sa rozpadne. Potom zeleninu nakrájajte na hrubé plátky a uložte do hlbokej misy alebo na plech.

Je čas pripraviť marinádu. Do misky nalejte olej alebo olivový olej, pridajte med, sladkú papriku, kari korenie a citrónovú šťavu. Potom veľmi jemne nakrájajte chilli papričky, pričom predtým odstráňte semienka, ako aj časť petržlenovej vňate (nemusíte ju použiť celú). Petržlenovú vňať a chilli papričky pridajte do marinády. Pridajte pretlačený cesnak. Marinádu premiešajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Nakoniec pridajte zemiakovú múku a marinádu rozotrite na nakrájané ružičky karfiolu. Je dobré urobiť to z oboch strán.

Prípadne karfiol posypte strúhaným vegánskym syrom. Ak nechcete, aby bol pokrm 100 % rastlinný, môžete použiť napríklad goudu alebo mozzarellu. Karfiolové steaky pečte pri teplote 180 stupňov (zhora nadol) približne 15 – 20 minút. Vrchná časť by mala byť chrumkavá, zatiaľ čo stred by mal byť dokonale mäkký. Takéto vegánske steaky sa najlepšie podávajú spolu s domácimi hranolkami a cesnakovou omáčkou. Pri konzumácii takéhoto chutného jedla zabudnete na nedostatok mäsa. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sezónny karfiol v nadčasovej kari marináde. Zvýši chuť zimných večerí

Najlepšou prílohou k večeri nie sú zemiaky ani ryža. Vezmite dve sezónne zeleniny a urobte z nich pyré – vynikajúce


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov