Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nepečený jablkový koláč je absolútny fenomén. Ovocie prikryte nadýchanou šľahačkou a bude to vyzerať úžasne

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú...

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Každý pozná klasický jablkový koláč, ale čo keby sa tento kultový koláč premenil na nepečený jablkový koláč? Základom tohto jesenného fenoménu sú tri chutné vrstvy. Základom je samozrejme ovocie, ale skutočnou čerešničkou na torte je ľahká a nadýchaná šľahačková pena, ktorá zvýrazní všetky chute.

jablkový koláč
Nepečený jablkový koláč
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Jeseň samozrejme znamená sezónne ovocie, a tu bezkonkurenčne vládnu jablká! S radosťou ich pridávame do sladkého pečiva – zvyčajne do jablkového koláča. V tejto sezóne sa však oplatí trochu experimentovať a pripraviť kultový nepečený koláč.

Tento jablkový koláč nevyžaduje žiadne pečenie a chutí lepšie ako koláč od babičky

Nič nezlepší náladu lepšie ako kúsok domáceho koláča. Na jeseň sa často rozhodujeme pre klasiku, ako sú koláče, babičkine koláče, banánový chlieb alebo pochúťky so sezónnym ovocím. Ale čo keby ste si pripravili jablkový koláč bez pečenia? Ako sa ukázalo, je to celkom možné, a navyše je chutný a lahodí oku. Stačí sa postarať o jablká dobrej veľkosti, piškótové dno a originálnu polevu, ktorá bude nielen spojivom, ale aj výbornou ozdobou. 

Príprava nepečeného jablkového koláča je triviálna – nemusíte miesiť cesto ani sa obávať, že sa bude lepiť. Stačí sa sústrediť na tri vrstvy. Prvou sú obyčajné piškóty, ktoré stačí rovnomerne poukladať do formy. Ďalším bodom sú pečené jablká s korením. Čerešničkou na torte je šľahačka, ktorá pripomína nadýchanú prikrývku ako obláčik. Nakoniec stačí všetko vložiť do chladničky a cukrárske dielo je hotové!

Recept na vynikajúci jablkový koláč bez pečenia

Spodná časť: 

  • 150 – 200 g podlhovastých piškót,
  • pohár mlieka alebo rastlinnej náhrady

Ingrediencie na ovocnú vrstvu:

  • 2 kg kyslých jabĺk
  • 2 želé
  • 500 ml vriacej vody

Nadýchaná pena na vrchu: 

  • 500 ml 30 % smotany
  • 50 g práškového cukru
  • lyžica želatíny v prášku
  • 70 ml vriacej vody
  • navyše: mandľové vločky na ozdobu

Spôsob prípravy: 

  1. Začnite ovocnou vrstvou. Jablká umyte a ošúpte, potom ich nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Hobliny vložte do hrnca (najlepšie s hrubým dnom). 
  2. Hrniec s ovocím postavte na horák, varte na nízky výkon a nezabudnite ovocie často miešať, aby sa nepripálilo. Po 15 – 20 minútach by malo byť ovocie mäkké a hotové. 
  3. Obe želé zalejte vriacou vodou – v pomere uvedenom na obale. Tip – vyberte si citrónovú alebo broskyňovú príchuť. Želé pridajte k jablkám, dôkladne premiešajte a nechajte mierne vychladnúť a stuhnúť. 
  4. Medzitým vyložte formu papierom na pečenie. Piškóty namočte do mlieka a poukladajte tesne vedľa seba. Tip – piškóty sa oplatí len namočiť do mlieka, príliš mokré by neboli chutné a rozpadli by sa. 
  5. Do tortovej formy s namočenými piškótami lyžicou ukladajte už stuhnutú zmes jabĺk a želé. Vrch opatrne zarovnajte a vložte do chladničky. 
  6. Teraz je čas na našu šľahačkovú prikrývku. Na začiatok rozpustite želatínu vo vriacej vode. Začneme šľahať dobre vychladenú mliečnu smotanu s pridaným cukrom. 
  7. Keď sa smotana pekne vyšľahá, postupne pridávajte želatínu
  8. Hotovú šľahačku navrstvite na vrstvu stuhnutých jabĺk, zarovnajte a máte hotovo. 
  9. Vrch koláča ozdobte mandľovými vločkami (môžete ich opražiť) a máte hotovo! Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept mi dala priateľka cukrárka. Keď pridáte túto ingredienciu, jesenné buchty budú šialene mäkké

Na jeseň musíte pripraviť tento koláč. Tekvicový cheesecake je taký krémový, že sa vám roztopí v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Majitelia týchto áut ich nechcú predať. Jazdia s nimi už 15 rokov

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Podľa najnovšieho prieskumu analytikov trhu je jedna značka nesporným lídrom v rebríčku vozidiel, ktoré najčastejšie zostávajú vo vlastníctve prvého majiteľa. Majitelia tieto autá nechcú predať.

120 000 zamestnancov čaká na verdikt: Budú platy znížené už tento rok?

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Svetlá v rokovacej sále zostali rozsvietené do neskorého večera, keď Volkswagen a IG Metall, dominantný nemecký odborový zväz pracovníkov v kovopriemysle, pokračovali v intenzívnych rokovaniach…

Kia EV9 GT oficiálne predstavená s výkonom viac ako 500 koní a až 7 miestami na sedenie

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vrchol ponuky elektrických modelov značky Kia dostal novú verziu. EV9 GT je najvýkonnejší variant veľkého SUV. Kia EV9 GT oficiálne predstav

SUV, ktoré zmení vaše očakávania: Spoznajte hybridnú RAV4, ktorá nepotrebuje zásuvku!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - V dobe, keď elektrifikácia automobilov získava v Európe takmer povinný charakter, hybridné modely od Toyoty sa stali mimoriadne populárnymi. Jedným z dôvodov ich úspechu je…

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov