Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Rodina a priatelia, Tipy, Zdravie,

Zmiešajte tri ingrediencie a neochoriete. Výstrel na imunitu a metabolizmus

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna K Mueller shutterstock/Photoroyalty). Úlohou imunitného systému je chrániť telo pred chorobami. V jesennom a zimnom období sme obzvlášť zraniteľní voči infekciám, preto sa...

12.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna K Mueller shutterstock/Photoroyalty).

Úlohou imunitného systému je chrániť telo pred chorobami. V jesennom a zimnom období sme obzvlášť zraniteľní voči infekciám, preto sa oplatí starať sa o svoju imunitu, aby sme sa vyhli častým prechladnutiam a rýchlejšie bojovali s akoukoľvek chorobou. Predstavujeme tri recepty na imunitné drinky, ktoré nám s tým pomôžu. Navyše dokonale zahrejú telo v chladných dňoch a večeroch. Ako ich pripraviť? Dáme vám tip.

Foto: shutterstock/Anna K Mueller shutterstock/Photoroyalty

Dobrá imunita zaručuje nižšie riziko infekcie a lepšiu pohodu – to je dôležité najmä v jesennom a zimnom období, kedy je riziko prechladnutia dosť vysoké. Správne fungujúci imunitný systém dokáže včas odhaliť baktérie, vírusy, plesne a iné toxíny a zničiť ich. Existujú faktory, ktoré môžu oslabiť alebo posilniť imunitný systém. Negatívny vplyv naň má nedostatok spánku, dlhodobý stres či nevhodná strava. Môžeme sa ho však pokúsiť podporiť pomocou špeciálnych imunitných injekcií. Tu sú nejaké návrhy.

Imunitné shoty – čo by ste mali používať?

Používaním imunitných shotov dodáte telu množstvo vitamínov a minerálov v malej dávke tekutín, ktoré podporia náš imunitný systém.

Stojí za to používať prírodné antibiotiká, medzi ktoré patrí citrón, cesnak, med a zázvor. Ničia baktérie, vírusy a plesne a nie sú škodlivé pre dobré baktérie. Pomôžu predchádzať chorobe alebo sa z nej rýchlejšie zotaviť.

Cibuľa, chren, ako aj mnohé bylinky vrátane tymianu, oregana a šalvia majú podobný účinok ako už spomínané produkty. Šalvia má dezinfekčný a protizápalový účinok. Je vhodná na inhaláciu a používa sa pri bolestiach hrdla.

Imunitný shot so zázvorom, citrónom a medom – recept

Ako si urobiť imunitný shot so zázvorom, citrónom a medom? Ak to chcete urobiť, jednoducho zmiešajte nasledujúce zložky:

  • 3 obarené a olúpané citróny,
  • 1 lyžička medu,
  • 50g olúpaného čerstvého zázvoru,
  • 50ml vody.

Ako ho užiť? Po zmiešaní ingrediencií prelejte výslednú zmes do fľaše a pite 2-3 shoty denne. Stojí za to vedieť, že takto pripravená zmes vydrží v chladničke až 7 dní. Ak chceme, aby tekutina bola bez častíc, môžeme ju dodatočne prefiltrovať cez gázu.

Pre koho je to nevhodné? Zázvor, citrón a med sa zdajú byť bezpečnými prísadami, ale ako pri každom produkte, nie každý by ich mal používať. Citrónová šťava môže nepriaznivo ovplyvniť pohodu ľudí trpiacich refluxom kyseliny. So zázvorom by si mali dávať pozor aj ľudia trpiaci žalúdočnými alebo dvanástnikovými vredmi a hypertenziou. Sú aj ľudia, ktorí by med používať nemali. Neodporúča sa podávať deťom do 1 roka a jeho častá konzumácia sa neodporúča ľuďom s nadváhou a tým, ktorí si chcú udržať zdravú hmotnosť.

Imunitná kurkuma, citrón a zázvor – recept

Zázvor a kurkuma vám určite posilnia imunitu. Po stáročia je zázvor považovaný za prírodný antivírusový a antibakteriálny prostriedok. Pomáha vyčistiť upchatý nos a dokonale prehreje telo. Preto môže pomôcť rýchlejšie prekonať chorobu.

Kurkuma je tiež známa svojimi vlastnosťami na posilnenie imunity. Pôsobí protibolestivo, podporuje látkovú výmenu a výborne sa zahreje. Oplatí sa po nej siahnuť najmä v jesennom a zimnom období.

Foto: shutterstock/Anna K Mueller

Citrón je známy svojimi vlastnosťami na posilnenie imunity. Obsahuje veľa vitamínu C.

Ako pripraviť imunitnú strelu s kurkumou, citrónom a zázvorom? Budú potrebné:

  • Jeden citrón
  • Kúsok zázvoru (asi 5 cm),
  • 10 g kurkumy,
  • 1/3 šálky vody.

Ako na to? Zázvor ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a vytlačíme šťavu z citróna. Potom zmiešajte všetky ingrediencie. Na zvýšenie imunity sa oplatí vypiť jeden panák každý deň.

Pre koho je to nevhodné? Existujú určité kontraindikácie používania zázvoru. Neodporúča sa ho konzumovať okrem iného ľuďom s hypertenziou. Nie každý by mal siahať po kurkume. Neodporúča sa okrem iného ľuďom, ktorí užívajú antikoagulanciá alebo antidiabetiká. Ak ich niekto berie, bolo by lepšie pripraviť ďalšiu imunitnú injekciu bez pridania kurkumy. Kurkumu by nemali užívať tehotné ženy.

Citrón, zázvor a kurkuma sú zložky, ktoré priaznivo pôsobia na imunitu. Podobne pozitívny vplyv na imunitný systém má aj škorica. Pomôže pri prechladnutí, ale aj zrýchli metabolizmus a pomôže zmierniť bolesť a zápal. Ako pripraviť injekciu na posilnenie imunity? Budeme potrebovať:

  • jeden citrón,
  • kúsok zázvoru,
  • 10 g kurkumy,
  • štipka škorice,
  • 1/3 šálky vody.

Ako na to? Zázvor ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Potom vytlačte citrónovú šťavu a zmiešajte všetky ingrediencie. Takýto shot je možné používať každý deň na jeseň a v zime.

Komu sa to neodporúča? Pri príprave shotu sa oplatí zoznámiť sa so všetkými možnými kontraindikáciami na jeho prijatie. Zázvor sa napríklad neodporúča ľuďom s hypertenziou. Kurkumu by nemali užívať tehotné ženy a ľudia užívajúci antikoagulanciá a antidiabetiká. Škorici by sa zase mali vyhýbať tehotné ženy a ľudia s vredovou chorobou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na tvári uvidíte nedostatok železa. Takto sa to prejavuje

Hneď ako príde jeseň, veľa ľudí robí túto chybu. A potom behajú po doktoroch


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vydlabte do zemiaka dieru a odneste ho na noc do kúpeľne. Ráno nebudete veriť vlastným očiam

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako sa zbaviť strieborných rybičiek? Môžete ich nalákať na jedno miesto jednoduchým a ekologickým spôsobom bez použitia…

Robíte to, keď kupujete paradajky? Robíte veľkú chybu. Produkt sa rýchlejšie pokazí

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redaktion93). Mnohí Slováci robia pri nákupe paradajok trestuhodnú chybu. Výsledkom je, že namiesto toho, aby ušetrili peniaze, na tom…

Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

Nazbierajte na prechádzke a rozsypte pod vresom. Prírodná prikrývka bude pôsobiť ako štít. Budú bohato kvitnúť

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Vres je nielen výraznou záhradnou dekoráciou, ale aj spôsobom, ako vniesť farbu do jesenných záhonov. Vďaka ich rozmanitosti a…

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov