13.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).
Hľadáte dokonalý recept na miešané vajíčka? Snívate o nadýchaných a krémových vajíčkach, ale namiesto toho je jedlo suché ako čips? Mierne upravte tradičný recept. Namiesto vyprážania na masle pripravte miešané vajcia s mliekom. Nielenže znížite kalorickú hodnotu pokrmu, ale predovšetkým získate pochúťku, na ktorej si pochutí celá rodina.
Aké mlieko do miešaných vajec?
Máme dobrú správu – môžete použiť kravské mlieko s ľubovoľným obsahom tuku. Použite výrobky, ktoré už máte v chladničke. Nedovoľte, aby vo vašej kuchyni vyšla nazmar ani omrvinka alebo kvapka. Ak máte chuť na ďalší experiment, pripravte si miešané vajíčka s rastlinným mliekom. Sója sa na tento pokrm výborne hodí.
Miešané vajcia s mliekom ako univerzálny pokrm
Tento recept na miešané vajíčka sa vám rýchlo vryje do pamäti. Je jednoduchý a rýchly, takže sa hodí na raňajky, keď sa ponáhľate do práce, aj večer, keď máte chuť na teplú večeru.
Na prípravu jednej porcie potrebujete: dve vajcia, štyri polievkové lyžice mlieka a štipku soli. Maslo ani iný druh tuku na vyprážanie nebude potrebný. To je dobrá správa najmä pre ľudí, ktorí si úzkostlivo denne počítajú príjem kalórií.
Ako pripraviť miešané vajíčka s mliekom?
Vec je veľmi jednoduchá a samotná príprava pokrmu sa nelíši od tradičných metód. Do misky rozbijeme čerstvé vajcia. Do horúcej panvice nalejte dve polievkové lyžice mlieka, pridajte vajcia a ihneď dochuťte. Keď sa vajcia začnú zrážať, začnite ich miešať drevenou špachtľou. Ku koncu prilejte zvyšok mlieka. Vďaka tomu nebudú miešané vajíčka suché, ale budú mať úžasnú krémovú konzistenciu.
Kulinárski minimalisti používajú druhú metódu. Ak chcú pripraviť miešané vajíčka s mliekom, všetky ingrediencie pred vložením do panvice zmiešajú. Vyskúšajte obe metódy a zistite, ktorá vám viac vyhovuje.
Nezvyčajný doplnok k miešaným vajíčkam
Milovníci varenia neustále hľadajú ďalšie spôsoby, ako zdokonaliť svoje obľúbené recepty. Dá sa povedať, že práca šéfkuchára nikdy nekončí. Nechajte si poradiť od najzvedavejších kuchárov, ktorí do miešaných vajec pridávajú citrónovú šťavu.
Malá časť kyslej prísady nepokazí chuť pokrmu. Naopak, znižuje rýchle a nadmerné zrážanie vajec, takže miešané vajcia sú mäkké. Ak miešate dve vajcia, prilejte najviac pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy. Vmiešajte ju do vajec pred ich vliatím do panvice. Smažte ako zvyčajne. Rozdiel pocítite už po prvom súste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vďaka tejto ingrediencii bude omeleta dokonalá. Pridávate ju do polievok, no tu to ide ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.