15.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Dá sa povedať, že toto občerstvenie sa od ostatných odlišuje nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Môže sa podávať s domácimi omáčkami, ako príloha k polievkam aj k mäsu. Plnka vložená do lístkového cesta je taká chutná, že recept budete opakovať aspoň raz týždenne.
Keď pripravujeme polievku na obed, zvyčajne ju podávame s čerstvým chlebom. Takto to zvyčajne robím aj ja, ale včera som sa rozhodla to zmeniť. Namiesto krajcov chleba som na stôl položila pečivo s mäsovou plnkou a bol to hit. Chrumkavé lístkové cesto zmizlo v okamihu a ja som ľutovala, že som ich neurobila viac. Takže nerobte moju chybu a namiesto jednej porcie urobte hneď tri. Tieto paštétky budú skvele chutiť s domácou cesnakovou omáčkou alebo ako rýchle samostatné občerstvenie.
Recept na paštétky z lístkového cesta
Ingrediencie:
- balíček lístkového cesta
- 300 g mletého mäsa
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- lyžica masla
- vajce
- lyžička sladkej mletej papriky
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky
- pol čajovej lyžičky sušenej majoránky
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je spracovanie lístkového cesta. Opatrne ho vyberte z obalu a rozvaľkajte na tenký plát. Potom ho nakrájajte na obdĺžniky zvolenej veľkosti
- Keď je cesto hotové, môžete si pripraviť náplň. Na panvici rozpustite maslo a keď je horúce, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Prísady orestujte do zlatista
- K zelenine pridajte mleté mäso a nechajte ho niekoľko minút na ohni. Nezabudnite ho však z času na čas premiešať. Keď je mäso ľahko opečené, posypte ho soľou, korením, oboma paprikami a sušenou majoránkou. Miešajte, kým sa úplne nespojí
- Na jednu polovicu lístkového cesta navrstvíme po častiach pripravenú náplň. Druhou polovicou prikryjeme plnku a okraje starostlivo uzavrieme. Vrch popichajte vidličkou alebo narežte nožom. Paštétky položte na plech vystlaný papierom na pečenie
- V miske rozšľahajte vajce a potrite ním všetky koláčiky. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 20 – 25 minút. Mali by vykysnúť a zhnednúť
- Po upečení ich položte na mriežku, aby vychladli. Podávajte s polievkou alebo ako samostatné občerstvenie
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V máloktorej reštaurácii zjete tieto cestoviny. Zabudnite na varenie, surové ich osmažte na panvici
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.