16.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KseniyaBelova).
Máte chuť na niečo sladké, ale nemáte čas tráviť hodiny pečením piškót a koláčov? Stavte na jednoduchosť a sezónne chute s týmto expresným jablkovým koláčom. Stačí nakrájať ovocie, naliať naň cesto a hotovú formu vložiť do rúry. Jednoduchšie a chutnejšie to už byť nemôže!
Už dlho je známe, že domáca kuchyňa chutí najlepšie, jednoducho povedané: domáca, sezónna a nefalšovaná. To isté platí aj pre pečivo – nie nadarmo má každý rád najjednoduchšie krehké pečivo alebo expresné pochúťky. Aj špecialita s jablkami ako hlavnou ingredienciou je skutočne jesennou pochúťkou. Hovoríme o koláči, ktorý sa tvári ako jablkový, ale chutí oveľa lepšie.
Majstrovské dielo z jablkového koláča. Je hotový v okamihu
Nie je nič lepšie ako domáce koláče a samozrejme, najlepšie chutia tie, ktoré sú expresné a jednoduché na prípravu. Ikonický jablkový koláč nemá konkurenciu, a ako sa ukázalo, na vytvorenie tohto sladkého cukrárskeho majstrovského diela stačí len pár ingrediencií, trocha ochoty a pár minút v kuchyni. Tento jesenný koláč sa bude dobre hodiť ako príloha k vašej každodennej káve alebo čaju, ale aj ako pohostenie pre návštevu.
Lahodný jablkový koláč je sladkou klasikou tohto žánru. Stojí však za to pripomenúť si detaily. V prvom rade sa treba uistiť, že ovocie je šťavnaté a dobre vyzreté – našťastie, na jeseň o takéto plody nie je núdza. Ďalšou vecou je teplota surovín – nezabudnite predtým vybrať vajcia, maslo alebo mlieko z chladničky. O zvyšok sa postará doslova sám – viac podrobností prezradíme v nasledujúcom recepte.
Recept na expresný jablkový koláč – sladké potešenie na tanieri
Ingrediencie:
- 2 veľké jablká
- 75 g masla
- 100 g múky
- 70 g trstinového cukru
- 150 ml mlieka
- čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky škorice
Spôsob prípravy:
- Do veľkej misy dajte cukor, múku a prášok do pečiva. Prilejeme mlieko a všetko vymiešame do hladkej a homogénnej zmesi bez hrudiek múky
- Teraz ošúpte jablká. Ovocie nakrájajte na štvrtiny a vložte do malej formy na pečenie
- Jablká zalejte rozpusteným maslom a posypte škoricou, dôkladne premiešajte
- Potom do formy nalejte pripravené cesto. Pre atraktívnejšiu prezentáciu môžete na vrch položiť niekoľko plátkov jabĺk.
- Hotový koláč vložte do predhriatej rúry. Pečte 45 minút pri teplote 180 stupňov
- Tento lahodný jablkový koláč sa výborne hodí k vanilkovej zmrzline. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mrkvový koláč vo verzii „Panebože, to je chutné“. Aby to bolo dokonalé, sú potrebné dva doplnky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.