17.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).
Mnoho ľudí zabudlo na najjednoduchší prídavok do vývaru. Väčšina ľudí ho podáva s rezancami, ale rovnako chutné sú aj liate halušky. V detstve mi najlepšie chutili rozplývajúce sa halušky z vajíčka a múky, ktoré pripravovala moja babička. Nižšie nájdete recept, ktorý sa v našej rodine traduje už tri generácie. Vďaka nemu vychádza polievka šialene chutná.
Liate halušky sa zvyčajne podávajú do polievky, ale môžu sa podávať aj samostatne, napríklad so smotanovou omáčkou. V závislosti od množstva pridanej múky budú halušky buď mäkké a jemné, alebo pevné a tvrdé. Ich príprava trvá len niekoľko minút, takže sú ideálne na rýchly a chutný obed v rušný deň. Môžete si ich pripraviť sami, aj keď nemáte žiadne kulinárske skúsenosti.
Liate halušky – recept, ktorý vám vráti spomienky na detstvo. Babičkine halušky vo vývare sú vynikajúce
Túto univerzálnu prílohu môžete dať nielen do vývaru, ale aj do iných polievok. Liate halušky budú chutne vyzerať aj v paradajkovej polievke, uhorkovej polievke alebo dokonca v guláši. Nemusia mať dokonalý tvar, naopak, je úplne v poriadku keď sú nepravidelné. Dôležitá je ich chuť a štruktúra. V nasledujúcom recepte nájdete všetko, čo potrebujete vedieť o ich príprave. Takže zástery do ruky a pustite sa do práce!
Ingrediencie:
- 3 vajcia,
- 60 g pšeničnej múky,
- štipka soli.
Domáce liate halušky. Spôsob prípravy:
Všetky vajcia rozšľaháme v miske. Pridáme múku preosiatu cez sito a jemne premiešame. Cesto by malo byť hladké a jednotné. Ak je príliš riedke, pridajte ešte trochu múky. Dbajte na to, aby ste to neprehnali. Husté cesto nie je vhodné. Potom si pripravte veľký hrniec. Dajte v ňom zovrieť osolenú vodu. Keď voda začne vrieť, pomaly a postupne do nej vlejte cesto.
Vajíčko a múka by sa mali zrážať. Na hladine vody sa budú tvoriť halušky. Po minúte varenia ich vyberte z vriacej vody pomocou sitka. Halušky opláchnite a nechajte odkvapkať. Hotové halušky môžete pridať do vriacej polievky alebo podávať ako prílohu so škvarkami a cibuľou.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na jeseň neexistuje lepšia polievka. Boršč so zemiakmi je recept na hrejivú, farebnú večeru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.