Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Záhrada,

Živé vresy na cintorín – moderné hotové koncepty pre prirodzenú kompozíciu na dlhú dobu

17.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ifiStudio). Vres na cintoríne je tradičná výzdoba, ktorá sa v poslednom desaťročí vracia na slovenské cintoríny. Ako skomponovať prírodnú výzdobu v odtieňoch bielej, ružovej...

17.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ifiStudio).

Vres na cintoríne je tradičná výzdoba, ktorá sa v poslednom desaťročí vracia na slovenské cintoríny. Ako skomponovať prírodnú výzdobu v odtieňoch bielej, ružovej alebo fialovej? Odporúčame.

Foto: shutterstock/ifiStudio

Vres na hrobe – je to správna voľba?

Určite áno, vres na hrobe odolá meniacim sa poveternostným podmienkam a nezmení farbu pamätnej dosky. Tlmené farby budú pekne ladiť s pokojnou atmosférou cintorína. Čo ešte sa oplatí vedieť?

  • Vres nepotrebuje pravidelnú zálievku, stačí občasný dážď, farebná kompozícia je odolná aj voči prudkému slnku a mrazom.
  • Kvitne od konca letných prázdnin do začiatku novembra. Vres na cintorín je preto jasnou voľbou pri hľadaní rastlín na Sviatok všetkých svätých.
  • Vres patrí do skupiny trvaliek a možno ho vysadiť okolo hrobu alebo v prípade zemnej vrstvy možno vres vysadiť na hrob a trvalo vytvoriť peknú kompozíciu.
  • Napokon, vres je tiež veľmi tvárny a zapadne do akejkoľvek väčšej či menšej kompozície. Je tiež pomerne lacný a bežne dostupný. Kvetináč s vresom stojí približne 5 eur za kus.

Vres na cintorín v kvetináči – ako zasadiť? Odporúčame

Vres možno zasadiť do kvetináča alebo vytvoriť väčšiu kompozíciu a po Vianociach rastlinu presadiť na konečné miesto. Ako zasadiť vres na cintorín do kvetináča? Nie je to vôbec zložitá úloha.

Foto: shutterstock/Anna Kubczak

Vyberte si nádobu s minimálne tromi otvormi, aby sa zabezpečil odtok prebytočnej vody. Nezabudnite tiež na pomerne veľký podstavec, ktorý pamätnú dosku ochráni pred zaplavením. Na dno nádoby pridajte keramzit alebo štrk a nádobu naplňte kyslou zeminou.

Vres na hrob – hotové kompozície

Keď hľadáte inšpiráciu na prírodné dekorácie na Sviatok všetkých svätých, určite sa oplatí siahnuť po vrese. Recyklované materiály a pestrofarebné rastliny sú hotovým receptom na kyticu v bezodpadovom prostredí. Hľadáte nápady na ekologické kompozície? Pozrite sa, čo všetko môžete vyčarovať na základe vresu.

  • Vres na hrob v prútenom koši s jesennými plodmi a machom.
  • Veniec z vresu a zelených vetvičiek.
  • Minimalistická možnosť v drevenej krabici.
Foto: shutterstock/Yulia YasPe
  • Vres s pridanými zelenými kvetmi.

Bez ohľadu na výber zloženia sa oplatí zabezpečiť, aby použité materiály boli šetrné k prírode. Pred niekoľkými rokmi sme sa rozlúčili s érou plastov na cintorínoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ani chryzantémy, ani astry. Toto je najlepšia rastlina na cintorín. Prežije aj desaťstupňové mrazy

Chryzantémy nielen na cintorín. Použite jednoduchý trik a budú krásne zdobiť vašu záhradu.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

Nazbierajte na prechádzke a rozsypte pod vresom. Prírodná prikrývka bude pôsobiť ako štít. Budú bohato kvitnúť

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Vres je nielen výraznou záhradnou dekoráciou, ale aj spôsobom, ako vniesť farbu do jesenných záhonov. Vďaka ich rozmanitosti a…

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Kam vyhodiť vlhčené utierky? Často si vyberáme nesprávne

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa). Vlhčené obrúsky sú obľúbeným produktom na cestách a v situáciách, keď je nedostatok tečúcej vody. Sú mimoriadne…

Pleseň napáda vaše kvetináče? Zalejte ich týmto babským odvarom. Budete mať pokoj a rastliny vyrastú ako z vody

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/StGrafix). Plesne v kvetináči sa v mnohých domácnostiach objavujú veľmi často. Toto zamorenie nielenže kazí estetickú hodnotu, ale aj…

Auto Trendy

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Rusi Ladu skrátili a privarili 25 cm. Má byť lepšia ako Passat

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Lada pripravuje spustenie výroby nového modelu - Lada Aura. Ide o „biznis sedan“, ekvivalent automobilov ako Toyota Camry alebo donedávna Volkswagen Passat. Automobil vznikol rozšírením…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov