18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak).
Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete strácať čas zdĺhavou a monotónnou prípravou zložitého koláča? Vyberte si expresnú tortu na panvici, ktorá sa vždy podarí a chutí bezkonkurenčne. Stačí nakrájať banán, vložiť ho do misky a zaliať zmesou – wow efekt je zaručený, rovnako ako dokonalá sladká chuť.
Domáce koláče a dezerty sú najlepším spôsobom, ako si osladiť jesennú náladu. Bohužiaľ, nie vždy máme čas alebo možnosť pripraviť klasické recepty, ako je jablkový koláč alebo slivkový koláč. V takýchto prípadoch sa oplatí zvoliť inú pochúťku, aj s pridaným ovocím – hovoríme o panvicovom koláči s banánovým prívlastkom.
Koláč z panvice – hotový za pár okamihov a chutí senzačne
Keď vás niekedy prepadne chuť na sladké, oplatí sa vybrať si domáce sladkosti. Nielenže ušetríte peniaze za drahé cukrovinky, ale znížite aj spotrebu chemicky zaťažených čokoládových tyčiniek, ktoré majú od dokonalosti ďaleko. Preto sa oplatí preskúmať recept na expresnú tortu na panvici v najjednoduchšej forme na svete.
Na prípravu banánovej torty nepotrebujete veľa. Stačí vám len pár ingrediencií, ktoré nájde v chladničke takmer každý, a môžete začať. Začnete banánom, ktorý nakrájate na plátky a položíte na dno panvice. Potom si pripravte cesto a vylejte ho na ovocie. Celé to pečte zakryté 20 minút. Potom je náš dezert pripravený na podávanie – najlepšie chutí teplý s posypaný práškovým cukrom.
Recept na banánový koláč – hotový za menej ako pol hodiny
Ingrediencie:
- 2 banány,
- veľké vajce,
- 200 g celozrnnej múky,
- 10 ml octu,
- 30 ml repkového oleja,
- 160 ml mlieka,
- 60 g cukru,
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- vanilkový extrakt,
- štipka soli.
Spôsob prípravy:
- Na začiatku nakrájajte banán na plátky. Na dno misky rozotrite trochu cukru a potom na kryštáliky poukladajte nakrájané ovocie – plátky by mali byť úhľadne usporiadané.
- Teraz je čas na náš koláč. V miske zmiešame vajcia, cukor, olej a vanilkový extrakt. Potom do zmesi pridáme mlieko, soľ, múku a prášok do pečiva.
- Keď získate hladkú zmes, vráťte ju do formy. Cesto nalejte do panvice a postavte ju na horák alebo indukčnú varnú dosku.
- Koláč pečte 20 minút zakrytý, pričom horák nastavte na minimálny výkon.
- Po tomto čase koláč opatrne otočte a pečte ďalších päť minút.
- Nakoniec koláč opatrne preložte na tanier, nechajte ho jemne vychladnúť, potom nakrájajte na plátky a podávajte posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nenájdete recept na jesennejší koláč. Nie je ani zo sliviek, ani z hrušiek
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.