18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Tekvicové hranolky sú skvelým občerstvením na večierok alebo rodinnú večeru. Blíži sa piatok? Ste po dlhom týždni a máte chuť na niečo chutné? Vyskúšajte tekvicové hranolky. S cesnakovým dipom chutia nadpozemsky!
Ako pripravíte tekvicové hranolky? Pozrite si tento jednoduchý recept na hranolky z maslovej tekvice
Ako pripraviť tekvicové hranolky v rúre? Recept je naozaj triviálny! A chuťovo vynikajúce! Tekvicové hranolky sú rýchle na prípravu. Ak hľadáte zdravé občerstvenie na filmový večer doma, potom je tento recept určite pre vás!
Domáce hranolky z maslovej tekvice:
Ingrediencie:
- 1 maslová tekvica
- 3 PL olivového oleja
- korenie: korenie, soľ, provensálske bylinky, rozmarín, sušený cesnak
Príprava:
- Tekvicu dôkladne umyte a zbavte šupky. Odstráňte semená.
- Nakrájajte ju na rovnako veľké hranolčeky.
- Vezmite si misku. Hranolky vložte do misky. Podľa chuti okoreňte korením. Zalejte olivovým olejom a premiešajte. Odložte do chladničky na 10 – 15 minút.
- Pripravte si plech na pečenie.
- Vyložte ho papierom na pečenie.
- Hranolky rozložte na plech.
- Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nastavte rúru na vysoký výkon.
- Vložte do rúry a pečte 25 minút.
Recept na tekvicové hranolky s cesnakovým dipom. Recept, pri ktorom olížete prsty!
Tento recept na tekvicové hranolky Hokkaido je jednoduchý na prípravu. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte s pridaním výraznej cesnakovej omáčky. Tu je návod na ich prípravu:
Recept na tekvicové hranolky:
Ingrediencie:
- 1 malá tekvica
- olivový olej
- obľúbené bylinky
- niekoľko strúčikov cesnaku
Prísady na dip:
- 1/2 šálky prírodného jogurtu
- 1 PL majonézy
- 2 strúčiky cesnaku
- korenie: korenie, soľ – podľa chuti
Príprava:
- Rozrežte tekvicu na polovicu.
- Zbavte sa semien.
- Nakrájajte tekvicu na hranolčeky.
- Tekvicové hranolčeky vložte do misy. Pridajte rozdrvený cesnak. Dochuťte obľúbeným korením. Pokvapkajte olivovým olejom.
- Dobre premiešajte.
- Pripravte si plech na pečenie. Vyložte ho papierom na pečenie.
- Rúru nastavte na 200 stupňov.
- Hranolky položte na plech. Rozložte ich. Pečte v rúre pri vysokej teplote približne 40 minút.
- Pripravte dip.
- Cesnak pretlačte cez lis. Zmiešajte ho s prísadami na dip.
- Nalejte dip do misky.
S čím podávate hranolky? Aké koreniny by ste mali použiť? Odporúčame!
Tekvicové hranolky môžete podávať s rôznymi prísadami. A to tak z hľadiska omáčok, ako aj korenín. Tekvica je mimoriadne všestranná surovina. Tu je zoznam korenín a dipov, ktoré môžeme použiť na naše domáce hranolky.
Koreniny na domáce hranolky:
- cesnak
- sladká a pálivá paprika
- provensálske bylinky
- bazalka
- oregano
- kurkuma
- rozmarín
Príklady dipov:
- cesnaková omáčka
- papriková a paradajková omáčka
- bylinková omáčka
- cesnaková smotanová omáčka
- smotanová a bylinková omáčka
- cuketová omáčka
- bylinková omáčka
- papriková omáčka
- zázvorová omáčka
- medová a zázvorová omáčka
Pri podávaní tekvicových hranoliek musíme dbať na to, aby boli teplé. Tekvicové hranolky pomerne rýchlo strácajú teplotu. Pred podávaním sa odporúča vložiť ich do teplej rúry alebo ich zjesť hneď po príprave.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Perfektný nápad na občerstvenie. Syrovo-zemiakové tyčinky
Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.