Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tekvicové hranolky – kulinársky hit tejto jesene. S cesnakovým dipom majú nadpozemskú chuť!

18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Tekvicové hranolky sú skvelým občerstvením na večierok alebo rodinnú večeru. Blíži sa piatok? Ste po dlhom týždni a máte chuť na niečo...

18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).

Tekvicové hranolky sú skvelým občerstvením na večierok alebo rodinnú večeru. Blíži sa piatok? Ste po dlhom týždni a máte chuť na niečo chutné? Vyskúšajte tekvicové hranolky. S cesnakovým dipom chutia nadpozemsky!

tekvicové hranolky
Tekvicové hranolky
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Ako pripravíte tekvicové hranolky? Pozrite si tento jednoduchý recept na hranolky z maslovej tekvice

Ako pripraviť tekvicové hranolky v rúre? Recept je naozaj triviálny! A chuťovo vynikajúce! Tekvicové hranolky sú rýchle na prípravu. Ak hľadáte zdravé občerstvenie na filmový večer doma, potom je tento recept určite pre vás!

Domáce hranolky z maslovej tekvice:

Ingrediencie:

  • 1 maslová tekvica
  • 3 PL olivového oleja
  • korenie: korenie, soľ, provensálske bylinky, rozmarín, sušený cesnak

Príprava:

  1. Tekvicu dôkladne umyte a zbavte šupky. Odstráňte semená.
  2. Nakrájajte ju na rovnako veľké hranolčeky.
  3. Vezmite si misku. Hranolky vložte do misky. Podľa chuti okoreňte korením. Zalejte olivovým olejom a premiešajte. Odložte do chladničky na 10 – 15 minút.
  4. Pripravte si plech na pečenie.
  5. Vyložte ho papierom na pečenie.
  6. Hranolky rozložte na plech.
  7. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nastavte rúru na vysoký výkon.
  8. Vložte do rúry a pečte 25 minút.

Recept na tekvicové hranolky s cesnakovým dipom. Recept, pri ktorom olížete prsty!

Tento recept na tekvicové hranolky Hokkaido je jednoduchý na prípravu. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte s pridaním výraznej cesnakovej omáčky. Tu je návod na ich prípravu:

Recept na tekvicové hranolky:

Ingrediencie:

  • 1 malá tekvica
  • olivový olej
  • obľúbené bylinky
  • niekoľko strúčikov cesnaku

Prísady na dip:

  • 1/2 šálky prírodného jogurtu
  • 1 PL majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • korenie: korenie, soľ – podľa chuti

Príprava:

  1. Rozrežte tekvicu na polovicu.
  2. Zbavte sa semien.
  3. Nakrájajte tekvicu na hranolčeky.
  4. Tekvicové hranolčeky vložte do misy. Pridajte rozdrvený cesnak. Dochuťte obľúbeným korením. Pokvapkajte olivovým olejom.
  5. Dobre premiešajte.
  6. Pripravte si plech na pečenie. Vyložte ho papierom na pečenie.
  7. Rúru nastavte na 200 stupňov.
  8. Hranolky položte na plech. Rozložte ich. Pečte v rúre pri vysokej teplote približne 40 minút.
  9. Pripravte dip.
  10. Cesnak pretlačte cez lis. Zmiešajte ho s prísadami na dip.
  11. Nalejte dip do misky.

S čím podávate hranolky? Aké koreniny by ste mali použiť? Odporúčame!

Tekvicové hranolky môžete podávať s rôznymi prísadami. A to tak z hľadiska omáčok, ako aj korenín. Tekvica je mimoriadne všestranná surovina. Tu je zoznam korenín a dipov, ktoré môžeme použiť na naše domáce hranolky.

Koreniny na domáce hranolky:

  • cesnak
  • sladká a pálivá paprika
  • provensálske bylinky
  • bazalka
  • oregano
  • kurkuma
  • rozmarín

Príklady dipov:

  • cesnaková omáčka
  • papriková a paradajková omáčka
  • bylinková omáčka
  • cesnaková smotanová omáčka
  • smotanová a bylinková omáčka
  • cuketová omáčka
  • bylinková omáčka
  • papriková omáčka
  • zázvorová omáčka
  • medová a zázvorová omáčka

Pri podávaní tekvicových hranoliek musíme dbať na to, aby boli teplé. Tekvicové hranolky pomerne rýchlo strácajú teplotu. Pred podávaním sa odporúča vložiť ich do teplej rúry alebo ich zjesť hneď po príprave.

Dobrú chuť! 

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Perfektný nápad na občerstvenie. Syrovo-zemiakové tyčinky

Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov