Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pri príprave placiek nesiahajte po zemiakoch, poznáme lepšiu zeleninu. Sú chrumkavejšie a chutnejšie

19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina). Placky sú jedným z najobľúbenejších obedových jedál. Najobľúbenejšie sú tie, ktoré sa pripravujú zo zemiakov, ale môžu sa pripravovať aj s cibuľou, mrkvou...

19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).

Placky sú jedným z najobľúbenejších obedových jedál. Najobľúbenejšie sú tie, ktoré sa pripravujú zo zemiakov, ale môžu sa pripravovať aj s cibuľou, mrkvou alebo cuketou. Napriek takému veľkému výberu máme niečo oveľa lepšie. Na túto zeleninu už mnohí ľudia zabudli.

zemiakové placky
Zemiakové placky
Foto: shutterstock/Timolina

Placky zo zeleniny sú také obľúbené, že sa ich mnohí ľudia snažia pripraviť zo všetkých možných produktov. Nie všetky druhy zeleniny sú však na to vhodné a z niektorých sa nič dobré nepodarí. Najčastejšie sa teda používajú zemiaky, cuketa, sezónna tekvica alebo mrkva. Tentoraz tu máme niečo iné, čo možno prekvapí chuťové bunky. Reč je o kalerábe, ktorý je veľmi podceňovaný, ale chutný.

Kalerábové placky sú málo známym jedlom na večeru a málokto o nich vôbec premýšľa. Na ich prípravu nepotrebujete veľa. Stačí vám niekoľko základných surovín, ako je cibuľa, mrkva, múka a vajce. Z takejto zmesi môžete vykúzliť pokrm, ktorý svojou chuťou prekoná zemiakové placky.

Recept na placky z kalerábu

Ingrediencie:

  • veľký kaleráb,
  • biela cibuľa,
  • 3 mrkvy,
  • 2 vajcia,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 4 lyžice pšeničnej múky,
  • hrsť čerstvého kôpru,
  • soľ,
  • korenie,
  • olej na vyprážanie.

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je starostlivosť o zeleninu. Olúpte kaleráb, cibuľu, cesnak a mrkvu. Všetky ich nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami, cesnak môžete pretlačiť cez lis.
  2. Zeleninu posypte soľou a nechajte ju asi 10 minút odstáť. Po uplynutí tejto doby vodu zo zeleniny sceďte.
  3. Do misky rozklepnite vajcia, preosejte múku a pridajte kôpor. Dochutíme ich tiež soľou a korením a dôkladne premiešame. Konzistencia by mala byť pevná a dobre spojená. Ak je cesto príliš riedke, pridajte viac múky.
  4. Na panvici rozohrejeme olej. Keď je tuk dostatočne horúci, vytvorte na ňom úhľadné placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista. Po vyprážaní ich položte na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte s kyslou smotanou, hubovou omáčkou alebo kyslým mliekom. 

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Slané palacinky, ktoré očaria každého gurmána. Pridanie tohto syra dokonale zvýrazní ich chuť

Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Urobila som tieto buchty a zbláznila som sa. Mäkké ako obláčik a lepšie ako z pekárne

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YesPhotographers). Asi každý bude súhlasiť s tým, že nie je nič lepšie ako chutné, domáce, teplé pečivo. Nie vždy…

Raňajkujete a za chvíľu sa opäť pozeráte do chladničky? Pridajte si do miešaných vajíčok jednu vec

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dulin). Vstanete, naraňajkujete sa, poobzeráte sa a opäť cítite, ako vám škvŕka v žalúdku. Poznáte to? Práve preto odborníci…

Slováci ho radi pridávajú do vývaru. Tento výrobok je plný chémie

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktor1). V našich domácnostiach zriedkakedy chýba bujón ako Maggi. Toto všadeprítomné korenie je v našich kuchyniach už roky a…

Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Hubová polievka zo sušených húb je ideálna na jesenné a zimné večere. Často sa objavuje aj na…

Auto Trendy

Predajný fenomén: Dacia Sandero mieri na trón najpredávanejšieho auta 2024 – a nič ju nezastaví!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero si opäť upevnila svoje miesto na vrchole predajných rebríčkov nových áut v Európe a smeruje k tomu, aby sa stala najpredávanejším automobilom na…

SUV budúcnosti je tu: Zoznámte sa s novým Hyundai Ioniq 9 – výkonom šokuje, dizajnom očarí!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najväčšie elektrické SUV od kórejského výrobcu Hyundai oficiálne vstupuje na scénu – a hneď s impozantnou batériou a výkonom presahujúcim 400 koní.

Prečo automobilky investujú miliardy do polovodičových batérií? Zistite, čo prinesú vám!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - V poslednej dobe výrobcovia automobilov čoraz častejšie prechádzajú na polovodičové batérie pre svoje elektromobily. Pozrime sa na to, z čoho sú tieto moderné batérie zložené…

Nové hybridné SUV je dokonalým plánom B pre Toyotu Yaris Cross. Nízka spotreba paliva a pôsobivý zoznam výbavy

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Stellantis pokračuje vo svojej novej stratégii. Pridaním hybridného modelu do modelového radu Citroën má skvelú alternatívu k špičkovému SUV značky Toyota. Za konkurencieschopnú cenu a…

Značka minulosti, hviezda budúcnosti: Objavte revolučný návrat Ebro S700!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Španielsky automobilový priemysel tento rok zažil prekvapivý návrat jednej zo svojich legendárnych značiek, na ktorú už mnohí zabudli: Ebro. Táto značka, teraz pod krídlom čínskych…

Európa na pokraji ďalšej krízy: Čo znamená nedostatok polovodičov pre európsky automobilový priemysel?

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Problémom ostáva slabá nezávislosť Európskej únie v oblasti výroby polovodičov, čo môže viesť k prerušeniam dodávok a vážnym následkom pre automobilový priemysel.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov