19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zi3000).
Tekvicová polievka je neodmysliteľnou súčasťou jesenného jedálnička. Je mimoriadne výživná, hrejivá, aromatická a jednoducho chutná! Nižšie uvádzame niekoľko receptov na tekvicovú polievku.
Tekvicová krémová polievka – vhodná na rýchly obed alebo ľahkú večeru
Tekvicová krémová polievka je ideálny spôsob, ako si pripraviť rýchle a zároveň veľmi výživné jedlo. Navyše bude ideálna pre dospelých aj deti. Pre väčšiu rozmanitosť chutí sme do krému pridali jablká. Vďaka tomu bude sladšia. Nižšie nájdete jednoduchý recept.
Tekvicový krém – recept s jablkami a korením
Ingrediencie:
- 1 l vody
- 1 tekvica
- niekoľko jabĺk
- škorica, kardamón, zázvor
Príprava:
- Dôkladne umyte tekvicu, ošúpte ju a nakrájajte na kocky. Predtým samozrejme odstráňte semienka
- Tekvicu uvarte vo vode do mäkka
- Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Vložte do mixéra. Pridajte obsah hrnca. Podľa chuti okoreňte korením. Dôkladne rozmixujte
- Pred podávaním prehrejte
Tekvicová polievka so zázvorom – ešte viac jesenných chutí!
Tekvicová polievka so zázvorom znamená ešte viac zdravia a jesenných chutí na vašom tanieri! Pozrite sa, ako ľahko si pripravíte tekvicovú polievku so zázvorom.
Ingrediencie:
- 500 g tekvice
- 2 lyžice masla
- zázvorový prášok + čerstvý zázvor – podľa potreby
- 1 pomaranč
- 1 l zeleninového vývaru
- 80 ml smotany
- soľ – podľa chuti
Príprava:
- Dôkladne umyte tekvicu, zbavte ju semienok, ošúpte a nakrájajte na kocky. Osmažte ju na masle
- K tekvici pridajte ošúpaný a nastrúhaný zázvor. Ochutíme zázvorovým práškom. Z pomaranča vytlačte šťavu a pridajte ju do panvice. Prípadne môžete pridať aj zvyšky pomaranča
- Všetko varte do mäkka
- Pridajte smotanu a rozmixujte
- Podľa potreby dochuťte korením
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom – neobvyklá kombinácia chutí, ktorá nás dokáže pozitívne prekvapiť
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom sa môže zdať ako zvláštna kombinácia ingrediencií. Presvedčte sa však sami, ako úžasne chutí. Recept na ňu nájdete nižšie.
Ingrediencie:
- približne 800 g tekvice
- 250 g zemiakov
- 1 biela cibuľa
- 2 PL kokosového oleja
- niekoľko strúčikov cesnaku
- koreniny: kurkuma, paprika, kari, soľ, korenie
- nastrúhaný koreň zázvoru
- 1,5 šálky zeleninového vývaru
- 1 plechovka kokosového mlieka
Príprava:
- Ošúpte tekvicu a odstráňte semienka. Nakrájajte tekvicu na menšie kúsky
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky
- Vezmite hrniec s hrubým dnom. Pridajte olej a orestujte na ňom cibuľu nakrájanú na kocky. Podľa chuti ju osolíme a premiešame
- Pridajte zvyšné prísady
- Pridajte nastrúhaný zázvor
- Prilejte horúci vývar. Priveďte do varu a znížte teplotu. Pokračujte vo varení približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne
- Rozmixujte. Pridajte kokosové mlieko a opäť premiešajte
- Podľa potreby dochuťte
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tekvicové hranolky – kulinársky hit tejto jesene. S cesnakovým dipom majú nadpozemskú chuť!
Tekvicové lievance. Budú ľahké a jemné, ale nezabudnite na korenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.