19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Supawit Srethbhakdi).
Tvarohové palacinky sú viac ako len jedlo. Sú dokonalým zlepšovačom nálady. Recept je triviálny a palacinky sa pripravujú oveľa rýchlejšie a jednoduchšie ako klasické palacinky. Nezabudnite na jednu vec – najlepšie je nevyberať si tučný tvaroh.
Tvarohové palacinky sú ideálne na raňajky, obed alebo sladké popoludňajšie občerstvenie. Sú jemné, nadýchané a lahodné, dobre sa kombinujú s ovocím, domácim džemom a šľahačkou alebo práškovým cukrom. Recept je naozaj triviálny a polotučný alebo nízkotučný tvaroh je zárukou úspechu.
Tvarohové palacinky – recept na sladké potešenie
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu
- 3 vajcia
- 3 žĺtky
- 3 vrchovaté polievkové lyžice múky
- 1 PL práškového cukru
- 1 vrchovatá polievková lyžica vanilkového cukru
Spôsob prípravy:
- Tvaroh vložíme do misky. Pridáme múku a žĺtky a roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme mixérom na nízkych otáčkach.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Keď sú bielky tuhé, pridáme cukor a vanilkový cukor. Šľaháme, kým nevzniknú hladké a lesklé pusinky.
- Vyšľahané pusinky po častiach pridávame do tvarohu a jemne miešame. Potom rozohrejeme panvicu a pridáme malé množstvo tuku.
- Palacinky opečieme z oboch strán do zlatista.
Tieto palacinky sú dokonalé po všetkých stránkach a ak hľadáte nápad na sladké raňajky, obed do práce alebo na olovrant, nič lepšie nenájdete. Podávajte ich s práškovým cukrom alebo domácim džemom či čokoládovým krémom – endorfríny začnú bublať a vaše chuťové poháriky sa zbláznia.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento tekvicový chlieb nemá konkurenciu. Ideálny na druhé raňajky a popoludňajšie občerstvenie
Domáce a chutné zemiakové jedlo. Kľúčom k úspechu je vaječná poleva
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.