19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Eryomenko).
Tekvicová polievka je pravdepodobne tá najjesennejšia polievka, aká existuje. Pokiaľ však ide o polievky na jeseň, majú nielen skvele chutiť, ale aj zahriať. Tekvicová polievka vďaka trom koreninám získa nielen charakter, ale aj to, že po večeri vypnete kúrenie.
Tekvicová polievka sa môže zdať triviálna, ale určite nie je triviálna v chuti, iba v prevedení. Koniec koncov, recept je jednoduchý, ale vieme, že práve takéto recepty sa najľahšie vylaďujú. Tekvica ako zelenina je sladká, ale polievka, o ktorej budeme dnes hovoriť, bude mierne pikantná, krémová a hrejivá. To všetko vďaka prísadám, medzi ktorými nemôžu chýbať tri koreniny – muškátový oriešok, zázvor a čili.
Hrejivá tekvicová polievka – recept ideálny na jeseň
Ingrediencie:
- 1 l vývaru alebo ľahkého bujónu
- 1,5 kg tekvice
- 1 cibuľa
- 2 vrchovaté lyžice masla
- 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru
- plochá čajová lyžička čili
- plochá čajová lyžička muškátového orieška
- Soľ a korenie podľa chuti
- 33 % smotana.
Postup:
- Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky. Cibuľu tiež nakrájajte na kocky. Pripravte si hrniec a rozohrejte v ňom maslo.
- Na masle orestujte cibuľu, potom pridajte tekvicu a smažte na silnom ohni, kým tekvica miestami nezhnedne.
- Do hrnca pridajte vývar, znížte teplotu a varte, kým sa tekvica nezačne rozpadávať. Potom pridajte korenie.
- Do polievky nalejte smotanu a rozmixujte ju ručným mixérom. V prípade potreby dochuťte podľa vlastnej chuti.
Takáto polievka výborne chutí s krutónmi opečenými na masle s bylinkovým korením, ale nie je o nič horšia ani so slaninovými alebo syrovými lupienkami. Možností je veľa a každá je vynikajúca.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na jeseň neexistuje lepšia polievka. Boršč so zemiakmi je recept na hrejivú, farebnú večeru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.