20.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael).
Mrazenie je jednou z najúčinnejších metód uchovávania potravín na dlhšie obdobie. Do mrazničky môžete uložiť nielen obľúbené ovocie a zeleninu, ale aj rôzne druhy mäsa. Treba však pamätať na to, že každý takýto výrobok vydrží len určitý čas. Ako dlho môže kuracie mäso ležať v mrazničke? Tu je niekoľko tipov.
Vďaka mrazeniu si môžeme pripraviť solídne zásoby potravín. Ak teda v obchode narazíme na atraktívnu akciu na mäso, zeleninu alebo ovocie, oplatí sa ju využiť a produkty si primerane zamraziť. Umožní nám to použiť ich oveľa neskôr, keď ich budeme potrebovať. Ako však zamraziť kuracie mäso a ako dlho ho môžete skladovať?
Ako dlho vydrží kurča v mrazničke? Zistite, ako dlho môžete uchovávať mäso v mrazničke
Po zmrazení hydiny treba mať na pamäti, že takéto potraviny by sme mali včas spracovať a skonzumovať. Čím dlhšie budeme mäso takto skladovať, tým viac výživových hodnôt stratí. Optimálny čas skladovania ovplyvňuje najmä to, aké veľké kusy do prístroja vložíme. Celé kurča by sa nemalo zmrazovať dlhšie ako 3 mesiace. Ak ho však rozdelíme na oveľa menšie časti, napr. prsia, krídla alebo stehná, vydrží v mrazničke 9 až 12 mesiacov. Kľúčová je aj správna príprava mäsa na zmrazenie.
Ako správne zamraziť mäso? Pozrite si tiež, ako najlepšie rozmraziť kuracie prsia
Predtým, ako dáte kurča do mrazničky, ho riadne pripravte. Najlepšie je mäso rozdeliť na menšie kúsky, pretože tak vydrží dlhšie čerstvé ako celé telo. Teplota spotrebiča by mala byť nastavená na -18 °C a kurča by malo byť zabalené v porciách, ktoré budete môcť spracovať a zjesť ihneď po rozmrazení. Na balenie je dobré používať vzduchotesné vrecká a škatule a každá porcia musí byť náležite označená. Mal by na ňom byť uvedený nielen názov skladovaného mäsa, ale aj dátum zmrazenia. Ako však rozmraziť kuracie mäso, keď ho chcete zjesť? Najlepší spôsob je umiestniť takéto zmrazené a pevne uzavreté balenie do veľkej misy so studenou vodou. Tak, aby úplne zakryla mäso. Každých 30 minút vodu vymeňte. Menšie kusy sa rozmrazia už po jednej hodine, zatiaľ čo väčšie kusy budú potrebovať až tri hodiny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Červená škvrna na mäse. Často vyvoláva obavy a len málo ľudí vie, odkiaľ vlastne pochádza
Jedinečný šalát s cviklou a kuracím mäsom – jeho chuť si zamilujete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.