20.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith).
Hubovú pizzu nie je ťažké pripraviť a chutí oveľa lepšie ako objednaná z pizzerie. Domáci a priatelia budú nadšení! Ste pripravení vychutnať si film s chutným jedlom? Pozrite si tento recept na hubovú pizzu a vychutnajte si ju so svojimi blízkymi.
Hubová pizza – recept na domácu jesennú pizzu
Recept na pizzu s hubami nie je zložitý. Stojí za to využiť dobroty lesa a pripraviť niečo chutné. Táto domáca pizza bude hitom! Môžete ju úspešne podávať počas rodinnej oslavy alebo filmového večera so svojimi blízkymi. Prejdime teda k nasledujúcemu receptu.
Hubová pizza – recept krok za krokom:
Ingrediencie na cesto:
- 3 šálky múky
- 3 dkg droždia
- 2-3 lyžice olivového oleja
- asi 1 čajová lyžička cukru
- soľ – trochu
- asi 3/4 šálky vody
Prísady na plnku:
- 300 g lesných húb
- 2 veľké cibule
- 1-2 paradajky
- strúhaný syr
- kečup alebo paradajková omáčka
- 1 paprika
- korenie: soľ, korenie, oregano, sušený cesnak, sušené paradajky, sladká paprika, bazalka, oregano, rozmarín
- olivový olej
Príprava:
- Pripravte si cesto. Ohrejte vodu. Nalejte časť vody a rozpustite v nej droždie a cukor.
- Preosejte múku.
- Pridajte do nej rozpustené droždie. Potom pridajte olivový olej a zvyšnú vodu.
- Dôkladne vymiesime cesto.
- Prikryte utierkou a nechajte 45 minút kysnúť.
- Pripravte si plnku.
- Huby ošúpeme a opláchneme. Nakrájajte ich na menšie kúsky. Osmažte ich na olivovom oleji.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame a opražíme na panvici.
- Papriku nakrájajte na tenké pásiky.
- Pridajte ich na panvicu.
- Vezmite cesto a vytvarujte z neho placku. Umiestnite na plech na pečenie. Potrite kečupom alebo paradajkovou omáčkou.
- Na pizzu rozotrite všetky prísady. Vložte do predhriatej rúry.
- Pečte pri teplote približne 220 stupňov. Pečte 20 minút.
Osvedčený recept na pizzu z lesných húb
Osvedčený recept na pizzu z lesných húb je na nezaplatenie. Táto jesenná pizza je veľmi chutná a výživná. Nižšie nájdete jednoduchý recept na chutnú pizzu, ktorá bude ideálnym občerstvením na filmové premietanie.
Prísady na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 7 g droždia
- 1 vajce
- približne 100 g masla – roztopeného
- pohár teplého mlieka
- pol čajovej lyžičky cukru
- štipka soli
Prísady na omáčku:
- 200 ml 12 % smotany
- 1-2 polievkové lyžice majonézy
- soľ, korenie
- nasekaný kôpor
Ďalšie prísady:
- syr mozzarella – nastrúhaný
- 1 cibuľa
- lesné huby
- syr feta
Príprava:
- Preosejte múku. Pridajte do nej droždie, soľ a cukor.
- Potom prilejte rozpustené maslo. Pridajte vajcia a mlieko. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Dôkladne vymiesime cesto.
- Potom ho odložte na 60 minút. Misku prikryte utierkou.
- Medzitým pripravte omáčku. Všetky prísady zmiešajte dohromady.
- Pripravte si ostatné prísady. Opláchnite a nakrájajte huby. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Nastrúhajte syr. Fetu rozdeľte na menšie kúsky.
- Cesto rozdeľte na dva pláty. Rozvaľkajte ho a vytvorte okraje. Potrite omáčkou. Pridáme doplnky.
- Vložte do predhriatej rúry. Pečieme 25-30 minút pri teplote približne 200 stupňov.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pri príprave placiek nesiahajte po zemiakoch, poznáme lepšiu zeleninu. Sú chrumkavejšie a chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.