20.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nataliya Arzamasova).
Namiesto ikonickej bolognese alebo carbonary sa na večeru nechajte zlákať niečím jesennejším. Cestoviny v tejto šialenej omáčke nemajú konkurenciu. Všetko je to o sezónnej zelenine sprevádzanej chutnými prílohami. Je to chutné, jednoduché a cena porcie je doslova za drobné!
Cestoviny sa v slovenských domácnostiach často a ochotne podávajú na večeru. Nechýbajú chutné recepty, od skutočne talianskych až po trochu orientálnejšie chute. Tentoraz však máme niečo skutočne sezónne – cestoviny doplnené krémovou omáčkou na báze jesennej zeleniny.
Už žiadna nuda pri večeri. Urobte si tieto šialené cestoviny z jednoduchých ingrediencií
Tekvica je synonymom jesene – pokiaľ ide o dekorácie, ako aj rôzne pochúťky a jedlá. Sezónna zelenina sa dostáva do jedálnička s prvými jesennými dňami – najčastejšie si nachádza cestu do polievok, omáčok a dokonca aj do pečiva. Tentoraz vám predstavíme recept na tekvicu na obed, presnejšie v kombinácii s cestovinami. Takéto duo bude chutiť každému a vaše chuťové poháriky a ostatné zmysly budú šalieť od radosti.
Príprava jesenných špagiet nie je vôbec náročná. Kľúčom k úspechu je vybrať si dobre vypestovanú zeleninu, ktorú potom upečiete v rúre spolu s olejom a korením. Tekvica sa potom zmieša so smotanovým syrom, cesnakom a cibuľou. Vznikne tak šialene krémová omáčka, ktorá dokonale obalí cestoviny. Podávanie zakončite prílohou z chrumkavej slaniny a máte hotovo!
Recept na jesenné cestoviny. Tekvica je tu kráľom
Ingrediencie:
- špagety,
- malá tekvica,
- 100 g slaniny,
- cibuľa,
- dva strúčiky cesnaku,
- štipka údenej papriky,
- štipka čili,
- pol čajovej lyžičky rozmarínu,
- štipka muškátového orieška,
- 70 – 100 g smotanového syra,
- parmezán,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Na začiatku tekvicu dôkladne umyte. Osušte ju, nakrájajte na kúsky a položte na plech. Tekvicu ochuťte olivovým olejom, soľou a korením. Pečte 35 minút pri teplote 200 stupňov.
- Medzitým na panvici opečte slaninu. Mäso stiahnite nabok a na tom istom tuku opečte cibuľu a cesnak.
- Kúsky tekvice zmiešajte s cibuľou, cesnakom, syrom, údenou paprikou, čili a rozmarínom. Všetky prísady rozmixujte na krémovú omáčku.
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
- Tekvicovú omáčku nalejte do panvice, pridajte uvarené cestoviny, parmezán, nadrobno nakrájanú zeleninu, soľ, korenie a muškátový oriešok. Všetko spolu dôkladne premiešajte a ešte chvíľu povarte.
- Nakoniec cestoviny preložíme na tanier a podávame s nadrobno nakrájanou slaninou a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zahrievacia tekvicová polievka. Pridajte tieto tri koreniny a chuť vás poteší a ulahodí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.