20.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images).
Bešamelová omáčka sa vyznačuje krémovou konzistenciou a jemnou, aj keď trochu pikantnou chuťou. Jej príprava je hračka. Potrebujete len tri základné ingrediencie, ktoré určite máte v kuchyni, a trochu korenia.

Často sa ukáže, že práve jednoduché recepty sú najchutnejšie. V tomto článku vám ukážeme, ako pripraviť lahodnú, hustú a dokonale krémovú bešamelovú omáčku. Môžete ju použiť na prípravu zemiakového nákypu alebo pravých talianskych lasagní. Všetko, čo potrebujete, je maslo, mlieko a trochu múky. Celé to podľa chuti okoreňte a vychutnajte si jednu z najlepších omáčok. Tento recept určite použijete viackrát.
Ingrediencie:
- 4 lyžice masla
- 4 PL múky
- 3 šálky mlieka
- pol čajovej lyžičky alebo viac muškátového orieška
- soľ a korenie
Šialene krémová bešamelová omáčka. Dokonalá príloha k mnohým jedlám
V hrnci rozpustite maslo. Najlepšie je použiť kvalitné maslo s vysokým obsahom tuku. Maslo rozpustite na miernom ohni a z času na čas premiešajte, aby sa nepripálilo. Potom pridajte múku a obe zložky miešajte, kým zmes nebude dokonale hladká. Najlepšie je použiť metličku, aby sa vám v omáčke nevytvorila ani tá najmenšia hrudka. Omáčku odstavte z ohňa.
Mlieko vlievajte tenkým prúdom do masla s múkou. Nemalo by byť priamo z chladničky. Príliš veľký teplotný rozdiel medzi ľadovým mliekom a maslom práve stiahnutým z ohňa by mohol spôsobiť, že omáčka bude ťažká. Premiešajte bešamel a keď sa spojí s mliekom a začne hustnúť, omáčku ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Hotová bešamelová omáčka by mala byť hustá a krémová. Týmto spôsobom spestríte každý pokrm. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na chemický vývar z obchodu. Domáce bujónové kocky sú hračkou za pár drobných
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.