22.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Jogurtový koláč je skvelou voľbou pre rýchly a sladký dezert, ktorý je vhodný na popoludňajší čaj alebo rodinné stretnutie. Jeho príprava je triviálne jednoduchá, takže ho zvládne každý nadšenec domáceho pečenia. Ako si pripravíte lahodný jogurtový koláč? Tu je niekoľko tipov.
Máte pred sebou nečakanú návštevu rodiny alebo priateľov a nemáte ich čím pohostiť? Odpoveďou je jogurtový koláč. Vyrába sa len z niekoľkých jednoduchých a lacných surovín, ktoré už možno máte v chladničke. Stačí ich len zmiešať a vyliať na plech a zvyšok za vás urobí rúra. Ťažko by ste našli jednoduchší recept na chutný dezert.
Dokonale vlhký a nadýchaný jogurtový koláč. Ideálny na každú príležitosť
Tento jogurtový koláč je vďaka jogurtu a tvarohu vlhký a nadýchaný. Dlho vydrží čerstvý, takže ho môžete bez problémov skladovať v chladničke niekoľko dní. Koláč je vhodný na občerstvenie k popoludňajšej káve aj na stretnutie s blízkymi. Na jeho prípravu nemusíte byť kuchár ani cukrár. Všetko, čo potrebujete, je recept uvedený nižšie a trochu voľného času. Tak poďme na to!
Ingrediencie:
- 2 šálky celozrnnej múky
- 1 šálka cukru
- 300 g tvarohu
- malý biely jogurt
- 120 ml rastlinného oleja
- 5 vajec
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 0,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
Rýchly jogurtový koláč. Spôsob prípravy
Štyri vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a štipkou soli. Keď získate ľahké a nadýchané cesto, začnite pomaly prilievať jogurt a rastlinný olej. Pridáme ešte múku a prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Celú zmes dôkladne premiešame, až kým nezískame hladké a jednotné cesto.
Pripravenú zmes rovnomerne nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Teraz sa postarajte o tvarohovú zmes. Tvaroh roztlačte vidličkou. Pridáme posledné vajce a práškový cukor. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota bez hrudiek. Nalejte ju na cesto a snažte sa, aby bola čo najrovnomernejšia.
Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte približne 45 minút. Po uplynutí tohto času pomocou špajle skontrolujte, či je koláč prepečený, a v prípade potreby ho vyberte o niečo neskôr. Nakoniec ho nechajte vychladnúť. Pred krájaním a podávaním ho poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tvarohové palacinky prekonávajú všetky palacinky sveta. Vyberte si ten správny tvaroh a budú jemné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.