23.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nová Afrika).
Za oknom vidíme prvé náznaky jesene. Zo skríň sme už vytiahli kabáty a bundy, ale po návrate domov by bolo dobré sa ešte zohriať zvnútra. Najlepším riešením sú polievky, ktoré poskytujú maximálne hrejivé pocity a to vďaka zmesi korenín.
Jeseň je časom polievok, ktoré sa v tomto období jedia takmer každý deň. Sú to tie, ktoré nás zahrejú a zlepšia nám náladu. Najčastejšie sa teda pripravuje vývar, ktorý sa dá neskôr použiť na prípravu ďalších chutných jedál. Jedným z nich je kukuričný krém, čo je triviálna polievka pripravená z niekoľkých ingrediencií.
Na prípravu tohto pokrmu nepotrebujete veľa. Základom je vývar do ktorého sa hodí kukurica a smažená cibuľka. Celé jedlo je doplnené aromatickým korením. Ak chcete získať extra chuť, pridajte muškátový oriešok, ktorý dodá celému jedlu výraznú chuť.
Recept na kukuričný krém
Ingrediencie:
- 500 ml vývaru,
- 2 konzervy konzervovanej kukurice,
- cibuľa,
- 3 lyžice masla,
- čajová lyžička sladkej mletej papriky,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- štipka muškátového orieška,
- pol čajovej lyžičky kurkumy,
- soľ,
- čierne korenie.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte maslo a keď je horúce, pridajte cibuľu. Chvíľu smažte, kým nezhnedne.
- Do väčšieho hrnca nalejte vývar a pridajte scedenú kukuricu. Kukuricu varte ďalších 15 minút a potom pridajte smaženú cibuľu. Všetko nechajte niekoľko minút na ohni.
- Vývar stiahnite z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. Keď vychladne, rozmixujte ho mixérom do hladka. Takto pripravený krém dochuťte soľou, korením, oboma paprikami, muškátovým orieškom, kurkumou a dôkladne premiešajte.
- Pri podávaní ho môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Väčšina ľudí nevie, ako správne uvariť zemiaky. Robíte túto chybu aj vy?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.