25.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/HandmadePictures).
Receptov na tekvicu je veľa a táto zelenina je skutočne jedinečná. Môžete z nej pripraviť polievku, pridať ju do šalátu a pripraviť koláče. Dnes vám ukážeme len ďalší recept na sladkú tekvicu – budeme ju ukladať do pohárov a zalievať sirupom. Dodržte proporcie a pri ochutnávaní budete odpadávať od radosti.
Tekvica v sirupe je ideálnym doplnkom k dezertom, koláčom a na občerstvenie priamo z nádoby, keď dostanete nečakanú chuť na niečo sladké. Recept na tekvicu v sirupe je veľmi jednoduchý a vyžaduje si len správne pomery. Okrem vody, cukru a klinčekov by ste mali mať po ruke aj citrón.
Tekvica v sirupe – recept
Ingrediencie:
- cca 2 kg nakrájanej tekvicovej dužiny
- 0,5 kg cukru
- 1,5 l vody
- čajová lyžička klinčekov
- šťava z dvoch citrónov alebo plochá lyžička kyseliny citrónovej
Spôsob prípravy:
- Nakrájanú tekvicu vložte do misky. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú a premiešajte, aby sa tekvica marinovala a „uzavrela“ – počas pasterizácie nezmení tvar
- Do hrnca nalejte vodu, pridajte cukor a klinčeky. Priveďte do varu a keď sirup zovrie, pridajte tekvicu. Vypnite horák a nechajte zmes vychladnúť
- Pripravte si poháre a vložte do nich tekvicu a sirup. Pevne ich uzavrite a vložte do veľkého hrnca. Poháre zalejte vodou a pasterizujte na miernom ohni približne 20 minút
Užívajme si a využívajme tekvicovú sezónu, kým trvá. Nezabudnite, že okrem tekvice v sirupe si môžete pripraviť aj zamatovú tekvicovú polievku, lahodný tekvicový koláč alebo chutné hranolky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento tekvicový chlieb nemá konkurenciu. Ideálny na druhé raňajky a popoludňajšie občerstvenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.