27.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images).
V poslednom čase mi naozaj dochádzajú nápady na večeru. Polievky nás už nudili, cestoviny sa nám hnusili a rezne išli bokom. Tak som prišla s nápadom – urobím bravčové rezne. Náhodou som mala veľa šampiňónov a smotany. Pustila som sa do varenia, a keď to môj milovaný ochutnal, takmer sa roztopil. Boli mäkké a šťavnaté a omáčka bola hustá a zamatová. Ako som to urobila? Je to veľmi jednoduché.
Bravčové kotlety sú naozaj rýchlym a chutným pokrmom, ktorý je ideálny na každodenné obedy aj väčšie oslavy. Neskrývam – v poslednom čase som trochu lenivá a mám tendenciu vyhľadávať rýchle a jednoduché recepty. Našťastie som už dávno nerobila bravčové kotlety a rozhodla som sa, že to zľahčím a urobím z nich super večeru. Môj snúbenec ich s chuťou zjedol. Boli jemné a šťavnaté vďaka spôsobu vyprážania.
Bravčové kotlety v hubovej omáčke
Ingrediencie:
- cca 1 kg bravčového karé bez kosti
- 2 malé cibule
- cca. 1 kg šampiňónov
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie, nové korenie, bobkový list, trochu muškátového orieška
- múka
- maslo
- kyslá smotana na bielenie omáčky
Spôsob prípravy:
- Bravčovú panenku nakrájajte na pomerne tenké plátky – cca 1,5 cm. Mierne ho naklepte a potrite obľúbeným korením. Ja som použila soľ, bylinkové korenie a trochu sladkej papriky. Odstavíme
- Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájajte na hrubšie kocky alebo na mesiačiky. Cesnak pretlačte cez lis
- Každý kúsok mäsa dôkladne obalíme v múke. Potom rozohrejte na panvici masla s olejom. Mäso smažte na vysokom plameni 30 sekúnd z každej strany. Potom ho preložíme na tanier
- Na panvici, na ktorej ste smažili mäso, rozohrejte ďalšiu porciu masla – nemusí ho byť veľa. Potom na ňom orestujte cibuľu a cesnak a pridajte huby. Keď sa z húb odparí voda, mierne ich osoľte a pridajte korenie, nové korenie, bobkový list a muškátový oriešok
- Pridáme vývar a mäso. Premiešajte a znížte teplotu. Dusíme 15 minút na miernom ohni. Potom zašľahajte smotanu. Varte ďalších 5 minút a podávajte s obľúbenou prílohou
Ako viete, jednoduché veci sú vždy najlepšie. Ja som ich podávala so zemiakmi s tymianom a nakladanou uhorkou, ale výborne budú chutiť aj s kašou alebo ryžou a šalátom z kyslej kapusty.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.