27.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Hľadáte recept na dezert, ktorým ohromíte svojich hostí? Vrstvený koláč s tromi poschodiami je klasika, ktorá láka karamelovými tónmi a jednoduchou prípravou. Zabudnite na pečenie – dno koláča si vystačí so sušienkami (piškótami) doplnenými ďalšími prísadami. Recept je hračka a wow efekt je zaručený.
Sladkosti kupované v obchode nemôžu konkurovať domácim dezertom a špecialitám. Špeciálnu pochvalu si zaslúži vrstvený trojposchodový koláč, ktorý nevyžaduje žiadne pečenie a je hotový doslova za pár okamihov. Stačí sa postarať o chutné vrstvy – od spodku koláča až po vláčnu karamelovú zmes.
Vrstvený 3-BIT koláč – rýchly, chutný a bez pečenia
Vrstvený 3-poschodový koláč je domáca verzia kultovej tyčinky 3-BIT – nevyžaduje si žiadne pečenie a sladké vrstvy sa dokonale prelínajú. Je to dokonalý doplnok k popoludňajšej káve alebo čaju a pochúťka, ktorá bude skvele vyzerať na sladkom stole, keď prídu hostia. Stačí vám len pár ingrediencií, náš osvedčený recept a môžete začať.
Kľúčom k úspešnému koláču sú predovšetkým kvalitné suroviny. Naše spodné poschodie tvoria krehké sušienky (napríklad BB keksy), na vrch potom pristane šialená karamelová hmota. Ďalšou vrstvou je krém, ktorý by ste si mali pripraviť sami spojením pudingu s rozšľahaným maslom. Nakoniec zostáva zdobenie a koláč je v podstate hotový. Viac podrobností vám prezradíme v nasledujúcom recepte.
Recept na trojvrstvený 3-BIT koláč. Ideálny na akúkoľvek príležitosť
Ingrediencie:
- 500 g sušienok,
- 200 g masla izbovej teploty,
- 2 šálky mlieka,
- 4 lyžice cukru,
- plechovka – karamelové salko,
- 2 pudingy bez cukru,
- 400 ml 33 % smotany,
- 2 ploché lyžice želatíny,
- 100 ml vriacej vody,
- horká čokoláda na posypanie a zdobenie torty.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou pudingu. V hrnci zohrejte mlieko a v pohári s trochou mlieka zmiešajte pudingový prášok a dôkladne premiešajte.
- Zmes nalejte do horúceho mlieka, znížte výkon horáka. Prísady dôkladne premiešajte, kým nevznikne hustý krémový puding. Nechajte vychladnúť.
- V miske vyšľahajte maslo do krémovej a hladkej konzistencie. Postupne pridávajte puding po lyžiciach. Rada – je dôležité, aby sa zmes nezrazila. Hotovú zmes vychlaďte v chladničke.
- Formu vyložíme papierom na pečenie a potom piškótami (sušienkami). Na sušienky navrstvíme karamelovú hmotu a dôkladne ju rozotrieme. Uložíme ďalšiu vrstvu sušienok a na ne navrstvíme puding.
- Teraz je čas na tretiu vrstvu sušienok a vrstvu šľahačky – šľahačku vyšľaháme do tuha a jemne rozotrieme. Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom. Takto pripravený koláč nechajte niekoľko hodín v chladničke. Po tomto čase je pripravený na podávanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na jednoduchý želé koláč. Tento dezert pripravíte za okamih a zjete ho ešte skôr
Jogurtový koláč, na ktorom sa nedá nič pokaziť. Hodí sa na každú príležitosť a je hotový za okamih
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.