27.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Hranolky sú veľmi obľúbeným občerstvením, ktoré sa môže konzumovať samostatne alebo ako príloha k večeri. Zvyčajne sa vyrábajú zo zeleniny a najobľúbenejšou verziou sú zemiaky. My sme však objavili trochu iný recept, vďaka ktorému sú originálnejšie. Hlavnou zložkou nie je zelenina.
Keď si spomenieme na hranolky, vybavia sa nám recepty, v ktorých sa používajú zemiaky alebo bataty. Práve z nich sa najčastejšie vyrábajú tieto chrumkavé pochúťky, ktoré si môžete vychutnať v reštauráciách aj doma. Ak si ich však chcete pripraviť, môžete to urobiť trochu inak. Namiesto zeleniny budeme potrebovať mäso, ktoré nie je samozrejmou ingredienciou.
Základom týchto originálnych hranolčekov sú čerstvé a šťavnaté kuracie prsia, ktoré sú obalené v jednoduchom a korenenom cestíčku. Príprava cesta je kľúčovým prvkom, vďaka ktorému sú tieto hranolky také chutné. Samozrejme, dôležité je aj to, že kuracie mäso je potrebné správne nakrájať. Vďaka hrubším prúžkom imituje skutočné hranolky. Takáto pochúťka sa najlepšie podáva s domácimi dipmi.
Kuracie hranolky recept
Ingrediencie:
- dvojité kuracie prsia
- 250 g pšeničnej múky
- 60 ml perlivej vody
- 60 ml mlieka
- vajce
- čajová lyžička sladkej mletej papriky
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky
- pol čajovej lyžičky sušenej majoránky
- soľ
- korenie
- olej na vyprážanie
Spôsob prípravy:
- Najprv pripravte cesto. Do väčšej misy preosejeme múku, rozšľaháme do nej vajce, pridáme vodu a mlieko a vmiešame obe papriky, majoránku, soľ a korenie. Všetky prísady dôkladne premiešajte. V prípade potreby pridajte viac mlieka, aby zmes mala správnu konzistenciu
- Z kuracích pŕs odstráňte chrupavky a blany. Nakrájajte ich na hrubšie prúžky, aby pripomínali hranolčeky
- Každý kúsok mäsa obalíme v pripravenom cestíčku. Na panvici rozohrejte veľké množstvo oleja. Keď je dostatočne rozohriaty, položte naň pripravené mäsové hranolčeky. Smažte ich zo všetkých strán dozlatista
- Po vyprážaní položte hranolčeky na tanier vystlaný papierovou utierkou. Takto sa zbavíte prebytočného oleja. Hotové hranolky podávajte s domácou syrovou alebo cesnakovou omáčkou
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšie zemiaky, ktoré v okamihu zmiznú z tanierov. Tajomstvo spočíva v jednej ingrediencii
Pri príprave placiek nesiahajte po zemiakoch, poznáme lepšiu zeleninu. Sú chrumkavejšie a chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.