30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Obzvlášť chutným občerstvením sú huby so slaninou a taveným syrom. Ideálne sa hodia k chutiam jesene. Dobre sa hodia ako obed do práce či školy alebo ako pohostenie pre hostí. Sú rýchle na prípravu a ešte rýchlejšie na zjedenie.
Jeseň je obľúbeným ročným obdobím pre milovníkov húb. Treba si uvedomiť, že chutné pokrmy sa dajú vykúzliť nielen z hríbov, suchohríbov alebo rýdzikov. Huby sú rovnako chutné a navyše ľahko dostupné po celý rok. Dá sa z nich pripraviť veľa chutných kúskov. Výborne sa hodia ako prísada do zamatových krémových omáčok, hustých polievok alebo dokonca slaných palaciniek.
Chutná a výživná desiata na jeseň. Hubám s taveným syrom a slaninou je ťažké odolať
Huby plnené jemným smotanovým syrom a zabalené do šťavnatej slaniny sú výživným občerstvením, ktorému sa ťažko odopiera jedinečná chuť. Kto ich ochutná, nedokáže sa od taniera odtrhnúť. Nižšie uvádzame recept na štyri porcie jesennej pochúťky. Ak však usporadúvate rodinnú oslavu alebo oslavu s priateľmi – pokojne zvýšte dávky.
Ingrediencie:
- 4 huby s veľkými klobúkmi,
- 8 plátkov údenej slaniny,
- polovica cibule,
- 1 balenie taveného syra,
- rastlinný alebo olivový olej na vyprážanie.
Šampiňóny s taveným syrom obalené slaninou. Spôsob prípravy:
Očistite huby a vyrežte stonky. Odrezané časti húb nastrúhame na veľkom strúhadle. Prípadne ich najemno nakrájajte nožom. Cibuľu umyte, ošúpte a nakrájajte na kocky a pridajte do panvice s horúcim tukom. K cibuli pridajte nastrúhané huby a premiešajte. Všetko dusíme asi päť minút.
Po uplynutí tejto doby odstráňte panvicu z ohňa a odložte obsah bokom, aby vychladol. Medzitým vyberte syr z obalu a nakrájajte ho na štyri rovnaké kúsky. Do každého klobúčika vložte lyžičku hubovej a cibuľovej náplne a kocku syra. Celé to obalíme dvoma plátkami slaniny – pozdĺžne a priečne. Zabalené šampiňóny vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Predjedlá pečte pol hodiny a potom ich vyberte, aby vychladli. Po chvíli ich môžete začať konzumovať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lesník prezrádza recept na najlepšie nakladané huby. Vaši hostia sa do nich zbláznia
Hovädzie kúsky sú také tvrdé ako srdce vášho bývalého? Máme liek – stačí zmeniť jednu vec
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.