Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Myslela som si, že babičkin makový koláč je najlepší, ale mýlila som sa. Tento nemecký recept ho prekonáva

30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ArtCookStudio). Makový koláč je jedným z tých koláčov, ktoré pozná každý. Zvyčajne sa podáva na Vianoce, ale aj bežné jesenné dni sú vhodné na...

30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ArtCookStudio).

Makový koláč je jedným z tých koláčov, ktoré pozná každý. Zvyčajne sa podáva na Vianoce, ale aj bežné jesenné dni sú vhodné na jeho konzumáciu. Mohlo by sa zdať, že toto pečivo je najlepšie z receptu starej mamy alebo mamy. Tento recept však môže tento názor úplne zmeniť.

Foto: shutterstock/ArtCookStudio

Makový koláč nesmie chýbať na vianočnom stole. Avšak nielen vtedy chutí neskutočne dobre. Môžete si ho pripraviť aj vtedy, keď si chcete dať lahodný, sladký a aromatický koláč ku káve alebo čaju. Klasický recept na tento koláč pozná každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o pečenie, ale tentoraz máme niečo, čo možno prekvapí aj toho najväčšieho fanúšika pečenia. Tento recept na koláč je jedinečný a pochádza z Nemecka.

Nemecký makový koláč vyniká nielen svojou chuťou, ale predovšetkým vzhľadom. Podáva sa s pudingovou penou, ktorá mu dodáva ľahkosť a krásny vzhľad. Okrem toho je plnka plnená hrozienkami, pomarančovou kôrou a kúskami hrušiek.

Recept na nemecký makový koláč s penou

Ingrediencie na cesto

  • 180 g pšeničnej múky,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
  • 65 g masla,
  • 65 g jemného cukru,
  • vajce,
  • štipka soli.

Ingrediencie na náplň

  • 500 g maku,
  • 500 ml mlieka,
  • 80 g krupice,
  • lyžica masla,
  • vajce,
  • 2 hrušky,
  • 2 lyžice cukru,
  • pomarančová kôra,
  • 3 PL hrozienok.

Ingrediencie na pudingovú zmes

  • 500 ml mlieka,
  • balenie vanilkového pudingu,
  • 120 g cukru,
  • 120 g masla,
  • 2 vajcia.

Spôsob prípravy

  1. Múku spolu s práškom do pečiva preosejte do väčšej misy. Pridajte cukor, soľ a maslo nakrájané na menšie kúsky. Nakoniec vmiešajte vajce a všetko mieste, kým nevznikne drobivé cesto. Hotové ho zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky asi na hodinu.
  2. Teraz je čas pripraviť náplň. Krupicu dajte do hrnca, zalejte mliekom a uvarte podľa návodu na obale. Po uvarení pridajte maslo, cukor a makovú zmes a dôkladne premiešajte. Zmes odložte bokom, aby vychladla.
  3. Keď zmes vychladne, pridajte hrušky, ošúpané a nakrájané na malé kúsky. Rozšľahajte vajce, pridajte pomarančovú kôru a hrozienka. Opäť premiešajte.
  4. Formu na pečenie vymasťte trochou tuku. Pripravené cesto vyberte z chladničky, jemne ho rozvaľkajte a položte na plech. Rukami ho pritlačte a popichajte vidličkou. Na pripravený povrch dajte makovú zmes a rovnomerne ju rozotrite po celom cestíčku.
  5. Teraz je čas na prípravu pudingovej zmesi. Nalejte mlieko do hrnca a zohrejte ho na miernom ohni. Pridajte puding a tiež cukor, intenzívne miešajte, kým zmes nebude hladká a jednotná.
  6. Odstavte puding z ohňa a pridajte doň maslo, premiešajte. Oddeľte bielky od žĺtkov, prvé vyšľahajte do tuhej peny, žĺtky pridajte do pudingu a premiešajte. Na samom konci pridajte do pudingu bielky a opäť premiešajte, aby sa spojili. Krém natrite na makovú zmes a stierkou uhlaďte vrch.
  7. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne jednu hodinu. Ak je vrch príliš zapečený, prikryte plech alobalom. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ak hľadáte niečo špeciálne na dámsku jazdu, tento dezert vás určite očarí

Nutellu už nikdy nekúpite. Pripravte si doma zdravý čokoládový krém za pár minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov