30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Afanasieva).
Jablká sú jesenným darom prírody a v kuchyni sa ľahko používajú v mnohých podobách. Ak vás však tradičný jablkový koláč nudí a chcete siahnuť po chutnom, rýchlom a nízkokalorickom dezerte, vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý poteší vašu domácnosť. Pozrite si, ako pripraviť chutný jesenný jablkový dezert.
Jablkový dezert je skvelou voľbou pre každého, kto má rád ovocie, ale namiesto tradičného koláča si rád pochutí na rýchlom sladkom občerstvení. Stačí vziať jablká, pripraviť krém a naplniť ním ovocie. Odporúčame vám, ako ich pripraviť.
Prečo zaradiť jablká do svojho jedálnička?
Jablká sú darom prírody, ktorý by sme si mali vážiť a pravidelne konzumovať. Predovšetkým sú to plody plné minerálov a vlákniny. Navyše sú surové jablká zdrojom vitamínov C, E, K, vitamínov skupiny B a betakaroténu. Okrem toho obsahujú horčík, železo, vápnik, draslík a sodík.
To všetko znamená, že majú mnoho cenných vlastností pre naše telo. Tu sú najdôležitejšie výhody jabĺk pre naše zdravie:
- Znižujú hladinu cholesterolu.
- Znižujú riziko vzniku zubného kazu.
- Vitamín C obsiahnutý v jablku podporuje metabolické procesy.
- Pektydy čistia telo od toxínov.
- Vláknina obsiahnutá v ovocí urýchľuje metabolizmus a priaznivo ovplyvňuje trávenie.
- Fytochemikálie obsiahnuté v jablkách majú protizápalové vlastnosti.
- Zlepšujú stav vlasov a nechtov.
Čo pripraviť z jabĺk na jeseň?
Na jeseň si môžeme vychutnať čerstvé jablká v obrovskom množstve. Vďaka tomu ich môžeme jesť nielen v surovej forme, ale pripraviť z nich aj chutné dezerty.
Jedným z nich je jednoduchý recept na pochúťku z jesenných jabĺk, ktorá má málo kalórií a chutí ešte lepšie ako jablkový mušt alebo ovocný koláč. Navyše jeho príprava zaberie len pár minút a dezert poteší celú rodinu.
Ako pripraviť lahodný dezert s jablkami?
Vytvorenie jablkového dezertu je veľmi jednoduché a samotný recept si nevyžaduje nákup mnohých produktov. V tomto prípade ide jednoduchosť ruka v ruke s chuťou.
Na prípravu jablkového dezertu potrebujeme:
- 6 jabĺk,
- mletu škoricu,
- vaječný žĺtok,
- 6 lyžičiek cukru,
- 200 g tvarohu.
Prvým krokom je dať tvaroh do misky, pridať cukor, škoricu a žĺtok. Všetky prísady dôkladne premiešajte. Potom z jabĺk odrežte stopku a vydlabte stred, pričom spodok jablka ponechajte.
Ďalším krokom je naplnenie jabĺk tvarohom. Keď je to hotové, ovocie naplnené tvarohom uložte do misky odolnej voči rúre. Vložte ich do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 40 minút. Po vybratí jabĺk ich môžete dodatočne posypať práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vrstvený koláč, ktorý prekoná ten klasický. Žiadne pečenie a chutí ako z najlepšej cukrárne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.