30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Lesterman).
Niekedy sa stáva, že preceňujeme množstvo pripraveného jedla. Urobíme príliš veľa rezňov alebo uvaríme príliš veľa ryže. Jesť stále to isté jedlo môže byť nudné a takto pripravené jedlo môže vyjsť nazmar. Aby však neskončilo v koši, odporúčame ho využiť týmto spôsobom. Každé je chutné a bude fungovať.
Dokonca aj tie najlepšie ženy v domácnosti alebo hostitelia robia kulinárske chyby. Jednou z najčastejších je nesprávne odmeranie ingrediencií, ktoré neskôr skončia v chladničke. Veľmi často sa môže stať, že urobíme príliš veľa zemiakov alebo uvaríme príliš veľa ryže či cestovín. Potom roztiahneme ruky a nevieme, čo z toho môžeme pripraviť. My však prichádzame na pomoc a navrhujeme, čo robiť, aby dobrá ryža nemusela časom skončiť v koši.
Takto použite varenú ryžu. Urobte z nej večeru a dezert
Ryža je neoddeliteľnou súčasťou mnohých večerných jedál. Podávame ju s kuracím mäsom, s rôznymi omáčkami, je prísadou do polievok a môžete z nej urobiť aj dezert. Dá sa použiť všestranne, ale napriek tomu nie vždy vieme, čo z nej pripraviť. Takže keď máme tohto výrobku prebytok, v našich hlavách vzniká prázdnota. Chceme tieto pochybnosti rozptýliť a ukázať vám, ako tento výrobok čo najlepšie využiť.
- Šaláty. Pridanie varenej ryže do šalátov im dodá zaujímavú štruktúru a zvýrazní ich chuť. Kombinácia ryže so zeleninou, ako sú uhorky, paradajky alebo papriky, a pridanie domáceho dresingu robí jedlo sýtejším.
- Restovaná ryža. Uvarenú ryžu môžete ešte raz tepelne upraviť. Jej kombináciou s vajíčkami a zeleninou môžete pripraviť ďalšie jedlo na večeru. Jej pečenie a podávanie je jednoduchá a originálnejšia verzia, ktorá je ideálna pre tých, ktorí hľadajú nové chute.
- Mäsové guľky alebo rezne. Na prípravu rezňov aj mäsových guľôčok nepotrebujete vôbec žiadne mäso. Ako ich základ dobre poslúži ryža, do ktorej stačí pridať korenie, vajce a trochu nakrájanej zeleniny. Pri takejto príprave je dobré vložiť ich do rúry a upiecť a potom ich doplniť zaujímavými omáčkami.
- Ryžové dezerty. Večerné jedlá sú takou klasikou, ktorá je veľmi samozrejmá, ak hovoríme o varenej ryži. Menej samozrejmé sú však dezerty, ktoré sa z nej dajú tiež pripraviť. Táto ingrediencia dobre funguje ako súčasť pudingu, ktorý sa podáva teplý aj studený. Možno do nej pridať ovocie, ako aj orechy.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rizoto s hubami je hitom sezóny. Pripravte si ryžu týmto spôsobom a od taniera sa neodtrhnete
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.