31.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/senanur ulusoy).
Recept na paradajkovú polievku je triviálny, a preto ho denne používa toľko ľudí. Existuje všeobecný názor, že najlepšia paradajková polievka je tá, ktorá sa pripravuje zo včerajšieho vývaru. Súhlasíme s týmto tvrdením a predstavujeme osvedčený recept na paradajkovú polievku, ktorý nás ešte nikdy nesklamal.
Paradajková polievka je jedným z najčastejších a najobľúbenejších jedál pripravovaných na Slovensku. Spolu s vývarom a demikátom je základom tradičných slovenských polievok. Paradajkovú polievku varíme na sviatky a každý deň. Môže sa pripravovať buď od začiatku, alebo zo zvyškov nedeľného vývaru. Je to skvelý spôsob, ako využiť neskonzumovaný vývar a vyhnúť sa vyhadzovaniu potravín.
Recept na paradajkovú polievku, na ktorej si pochutí celá rodina. Ľahko sa pripravuje z nedeľných zásob
Vďaka vopred uvarenému vývaru je príprava chutnej a aromatickej paradajkovej polievky oveľa jednoduchšia. Stačí, ak vývar ohrejete a zmiešate s paradajkovým pretlakom a smotanou. Tento proces zvyčajne netrvá dlhšie ako niekoľko minút, takže ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako pripraviť rýchlu večeru, ste na správnom mieste. Paradajková polievka sa môže podávať ako hlavný chod alebo ako predjedlo pred ním. Výborne chutí s cestovinami alebo ryžou, hoci prvý variant má u nás určite viac priaznivcov.
Zloženie:
- 1,5 l vývaru,
- 150 g paradajkového pretlaku,
- 1 malé balenie 18% smotany alebo 50 ml 30% smotany,
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate,
- soľ, korenie.
Klasická paradajková polievka vo vývare. Spôsob prípravy
Zahrejte vývar. Po niekoľkých minútach začnite pridávať paradajkový pretlak. Nezabudnite to robiť pomaly a postupne, aby polievka získala nielen správnu farbu, ale aj chuť. Polievku dôkladne premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
Do uvareného paradajkového vývaru nalejte smotanu a opäť premiešajte. Vývar podľa potreby dochuťte soľou a korením. Hotovú polievku podávajte s uvarenými cestovinami. Najlepšou možnosťou je podávať polievku s rôznymi druhmi cestovín, napríklad špagetami, stuhami alebo kolieskami. Nakoniec paradajkovú polievku posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Chutná, hrejivá a sýta večera je pripravená na vychutnanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.