2.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/losinstantes).
Tatárska omáčka je výbornou prílohou k studeným mäsám, údeninám, sendvičom a vajíčkam uvareným natvrdo. Recept je veľmi jednoduchý a základom je majonéza. Tatárska omáčka však môže byť ešte chutnejšia. Ak rozmýšľate, ako ju vylepšiť, pridajte do nej zelené guľôčky. Nie, nejde o olivy.
Výroba tatárskej omáčky je triviálna a jediné, čo nám môže robiť trochu problémy, je jemné nasekanie všetkých ingrediencií. Samozrejme, na zozname ingrediencií nesmú chýbať marinované huby, uhorky a cibuľa. Ja však pridávam ešte niečo. Stačí lyžica nadrobno nakrájaných marinovaných kapár, ktoré skvelo zvýraznia chuť omáčky a prinútia vás jesť ju lyžicou priamo z misky.
Tatárska omáčka – recept na najlepšiu prílohu k mäsu a údeninám
Ingrediencie:
- cca 300 g obľúbenej majonézy
- malá červená cibuľa
- niekoľko nakladaných húb, asi 3 plné lyžice nakrájaných
- 2 stredne veľké nakladané uhorky
- lyžica kapár
- soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Huby scedíme z marinády. Nakrájajte ich nadrobno. Dobrou voľbou sú nakladané rýdziky, kuriatka alebo bedle. Ak však takéto huby nemáte, dobre poslúžia aj šampiňóny
- Nakrájajte nadrobno aj uhorky. Môžete ich aj nahrubo nastrúhať, ale do omáčky sa lepšie hodia uhorky nakrájané na kocky. Nakrájajte aj cibuľu a kapary. Všetky prísady dajte do misy
- Pridajte majonézu, soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj lyžicu citrónovej šťavy. Premiešajte a nechajte v chladničke, kým sa chute nespoja
Takto pripravená tatárska omáčka chutí vynikajúco a bude dokonalým doplnkom mnohých predjedál a občerstvení. Ak sa blíži väčšie stretnutie, určite si pripravte túto omáčku a podávajte ju ako prílohu k údeninám alebo domácej bravčovej panenke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.