2.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/ Kaboompics .com).
Cibuľový chlieb je mäkký zvnútra a mimoriadne chrumkavý zvonka. Pripravíte z neho chutné a výživné sendviče na raňajky alebo desiatu. Príprava domáceho pečiva je triviálna a nezaberie veľa času. Nezabudnite si pozrieť recept na náš aromatický cibuľový chlieb.
Domáci chlieb chutí oveľa lepšie ako pečivo z obchodu. Pripravuje sa zo špeciálne vybraných čerstvých produktov. Navyše v tomto chlebe nie sú žiadne umelé konzervačné a ani iné látky, ktoré by mohli ovplyvniť jeho úžasnú chuť a vôňu.
Jednoduchý recept na neskutočne chutný cibuľový chlieb. Chrumkavý zvonka, mäkký zvnútra
Cibuľový chlieb je skvelý na prípravu zdravých a výživných sendvičov. Najlepšie chutí natretý kvalitným maslom a obložený šalátom, plátkom syra a paradajkou. Rovnako dobre sa hodí ako chuťovka k šalátom, údeninám a hustým polievkam. Na jeho upečenie nepotrebujete veľa drahých surovín. Chutný cibuľový chlieb sa dá ľahko pripraviť len s niekoľkými jednoduchými a ľahko dostupnými produktami. Dajte sa do práce!
Ingrediencie:
- 600 g pšeničnej múky (najlepšie typ 1050),
- 1 biela cibuľa,
- 1 žĺtok,
- 30g čerstvého droždia,
- 3 PL pečenej cibule,
- 3 PL mlieka,
- 1 plochá čajová lyžička cukru,
- 2 ploché lyžičky soli,
- 3 lyžice rastlinného alebo olivového oleja.
Chrumkavý a aromatický cibuľový chlieb. Spôsob prípravy
Začnite prípravou kvásku. Čerstvé droždie rozpustite v teplej vode spolu s cukrom a lyžicou pšeničnej múky a nechajte štvrť hodiny odstáť. Potom ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu. Kúsky cibule vložte do rozpálenej panvice a opečte do hneda.
Múku preosejte cez sito do misy. Pridajte kvások a necelú šálku vlažnej vody. Pridajte opečenú cibuľu, žĺtok, olej a soľ. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte a rukou vypracujte hladké homogénne cesto. Cesto vložte do formy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť približne 30 – 40 minút.
Po tomto čase môžete vrchnú časť cesta posypať opečenou cibuľou alebo slnečnicovými semienkami. Tak to pripravený chlieb vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte pol hodiny. Chutný a chrumkavý cibuľový chlieb odložte vychladnúť a potom si vychutnajte jeho úžasnú, domácu chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Plnené papriky na Halloween dokážu nahnať strach. Ale našťastie sú pekelne chutné
Rýchly recept na pečené jablká s pudingom. Rodina si na nich pochutnáva
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.