3.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva).
Pečené zemiaky sú dnes už klasikou. V mnohých domácnostiach sa podávajú k večeri namiesto štandardnej kaše, ale v tejto verzii sa hodia aj ako občerstvenie na večierok. Táto chuť je neodolateľná vďaka slanému prídavku.
Máte radi chrumkavé zemiaky? Ak áno, tento recept je pre vás ako stvorený. Nie je to však len ďalší nudný recept s neprekvapivým konečným výsledkom. Zemiaky ochutené touto kombináciou korenín a posypané slaným syrom položia na kolená všetkých gurmánov. Podávajte ich ako prílohu k večeri alebo ako občerstvenie na večierku.
Ingrediencie:
- 500 g najmenších zemiakov, ktoré nájdete
- 200 g syra feta
- pol čajovej lyžičky sladkej papriky,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky
- pol čajovej lyžičky tymiánu
- pol čajovej lyžičky sezamových semienok
- soľ a korenie podľa chuti
- niekoľko lyžíc oleja alebo olivového oleja
Pečené zemiaky so syrom feta. Túto pochúťku nikto neodmietne
Na pečenie je najlepšie vyberať mladé a malé zemiaky, aby ich šupka nebola príliš tvrdá. Ak sa to však nepodarí, poslúžia aj obyčajné veľké zemiaky. Nakrájajte ich na polovicu alebo na menšie kúsky a opláchnite ich v ľadovej vode. Dôkladne ich osušte utierkou. Vložte ich do misy a pripravte si marinádu.
Do samostatnej nádoby nalejte olivový alebo iný rastlinný olej a pridajte všetky koreniny. Množstvo, hoci je uvedené v recepte, sa môže líšiť podľa vašich preferencií. Pripravenú marinádu nalejte na zemiaky a dôkladne vmasírujte do každého kúska. Zemiaky položte na plech vyložený papierom na pečenie. Navrch poukladajte syr feta a vložte do rúry. Predjedlo pečte 20-30 minút pri teplote 220 stupňov. Po vybratí z rúry by mali byť chrumkavé a syr doplní intenzívnu chuť korenia. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Plnené zemiakové placky zmiznú v okamihu. Stred prekvapí chuťové bunky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.