4.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Meliukh).
Hovädzie mäso je jedným z najzaujímavejších druhov mäsa, po ktorom siahame pri príprave večere. Nie každý však vie, ako ho pripraviť tak, aby bolo jemné, zamatové a chutné. Na pomoc prichádza tento recept, ktorý všetko podrobne vysvetľuje. Vďaka nemu bude vaša ďalšia večera s týmto mäsom oveľa lepšia.
Pri príprave večere je najobľúbenejšou voľbou mäso. Dá sa pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, ale zakaždým chcete jednu vec. Chceme, aby bolo mäkké, šťavnaté a plné chuti. Niet pochýb o tom, že nie vždy sa môžeme tešiť z tohto výsledku. Napriek tomu sa pri tomto recepte nemusíme ničoho obávať. Jeho použitie zaručuje plnú chuť a všetko, čo sme spomenuli vyššie.
Ak si chcete vychutnať hovädzie mäso, odporúčame použiť recept na tento burgundský štýl. Od ostatných sa odlišuje svojimi jedinečnými prísadami. Okrem šťavnatého mäsa v ňom nájdete množstvo zeleniny, korenia a tiež červené víno. Tento mix dodáva hovädziemu mäsu mnoho zaujímavých chutí.
Recept na hovädzie mäso po burgundsky
Ingrediencie:
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 1,5 kg hovädzieho mäsa
- 200 g údenej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- pór
- cibuľa
- 8 malých šalotiek
- 300 g malých šampiňónov
- 2 PL pšeničnej múky
- lyžica oleja
- lyžica masla
- lyžička soli
- pol lyžičky korenia
- 2 bobkové listy
- lyžičku sušeného tymiánu
- 500 ml červeného vína
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava mäsa. Slaninu nakrájajte na väčšie kocky, to isté urobte s hovädzím mäsom. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a pridajte slaninu. Smažte, kým nezhnedne, potom ju vyberte z panvice a opečte hovädzie mäso. Po opečení ho pridajte k slanine
- Očistite a nakrájajte mrkvu a pór. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Všetku zeleninu pridajte na panvicu, kde ste smažili mäso. Nakoniec ju osolíme, okoreníme a pridáme pšeničnú múku. Všetko smažte ďalšie 3 minúty
- Do osmaženej zeleniny nalejte vývar, víno a paradajkový pretlak. Priveďte do varu a nechajte niekoľko minút na ohni. Potom pridajte orestované mäso, bobkové listy a sušený tymián. Opäť priveďte do varu a občas premiešajte
- Preložte do rúry a prikryte pokrievkou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 2,5 hodiny
- Ku koncu pečenia pripravte zeleninu. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú šalotku a huby. Celé to niekoľko minút opekajte a 20 minút pred koncom pečenia tým obložte mäso. Opäť pečte. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Huby obalené slaninou a taveným syrom. Chutné občerstvenie na jesenné stretnutia
Vystačí na 2 dni, ale za chvíľu zmizne. Maďarská polievka zahreje ako nič iné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.