4.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: TikTok/nonnapiaa).
Talianska nonna prezrádza recept na spoľahlivý pokrm priamo z preplnených milánskych ulíc a rušných domov. Klasika kombinuje ryžu a paradajky, ale čerešničkou na torte je šťavnaté mäso s pravým talianskym nádychom. Táto pochúťka zahreje brušká počas jesenných popoludní – je jednoduchá na prípravu a nesmierne chutná.
Nie je nič lepšie ako klasická talianska kuchyňa. Talianska kuchyňa je o paradajkách dozrievajúcich na slnku, lahodných cestovinách, čerstvých bylinkách a jednoduchých receptoch. Tentoraz vám predstavíme recept na milánsku pochúťku na základe ryže a paradajok. Zaručujeme, že chuť uspokojí aj tých najväčších gurmánov.
Talianska nonna prezradila recept na kultové milánske jedlo
Keď je vonku chladný a veterný deň, je dobré zohriať sa v kuchyni. Na jeseň sú ideálne recepty plné chuti a bohaté na sýte prísady. Preto je talianska klasika ideálnou voľbou. Hovoríme o risotto milanese, ikonickej chuti Milána. Pri správnej príprave budú mať ingrediencie neuveriteľný účinok a každé sústo sa vám doslova rozplynie v ústach.
Ako radí talianska nonna Pia, ktorej sa darí na sociálnych sieťach pod menom @nonnapia_insta, kľúčom k príprave dokonalého milánskeho rizota sú, samozrejme, čerstvé a kvalitné suroviny. Nesmie chýbať domáca paradajková omáčka, mleté mäso, cesnak, korenie a naša čerešnička na torte, ryža. Tieto produkty skombinované v správnom poradí zaručujú wow efekt, ktorý bude chutiť každý deň aj pri slávnostných príležitostiach.
Milánske rizoto recept – klasika s mäsom a paradajkami
Hneď na začiatku treba spomenúť, že talianska babička neprezrádza podrobné zloženie. Tajomná je najmä hmotnosť ingrediencií; všetko sa tu pridáva príslovečným okom.
Ingrediencie:
- mleté mäso
- strúčik cesnaku
- biela cibuľa
- kúsok zeleru
- soľ
- olej
- ryža (najlepšie na rizoto)
- pohár domácej paradajkovej omáčky (možno nahradiť passatou)
- veľká porcia parmezánu a mozzarelly
Spôsob prípravy:
- Mäso vložte do veľkého hrnca a rozdrvte ho v rukách
- Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu a zeler. Prísady osolíme a podlejeme olivovým olejom. Mäso smažte, kým nie je pekne prepečené
- Po niekoľkých minútach zalejte prísady paradajkovou omáčkou. Pridajte hrsť parmezánu. Dusíme ďalších 5 až 10 minút
- Medzitým začnite variť ryžu klasickou metódou – zabudnite na vrecúška
- Do uvarenej, ale nie rozvarenej ryže nalejte omáčku a mäso. Pridajte štedrú porciu mozzarelly a parmezánu. Všetko spolu premiešajte a máte hotovo. Teraz už stačí len preniesť pokrm na taniere. Vrch môžete posypať syrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Uvarená ryža sa v chladničke premárni? Aby ste ju nemuseli vyhadzovať, použite ju takto
Máte problémy so šúpaním tekvice? Vyskúšajte babičkinu metódu a bude mäkká ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.