4.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Brent Hofacker).
Jeseň sa môže spájať s chladným počasím, padajúcim lístím a neustálym dažďom. Môžete ju ukázať aj v inom svetle, oveľa lepšom a predovšetkým chutnejšom. Preto sa oplatí vidieť pozitívnu stránku tohto ročného obdobia a využiť ju čo najlepšie. Presne to sme urobili a vznikol z toho tento pekárenský výrobok. Je ťažké necítiť jeho vôňu.
Mnohí ľudia sú jednoducho blázni do chuti chleba. Niet divu, pretože je naozaj chutný a môže sa podávať s rôznymi prílohami. Zvyčajne kupujeme tie najjednoduchšie chleby, ktoré nám ponúkajú obchody a pekárne. Toto pečivo však nie je dostupné na žiadnom z týchto miest. Jeho chuť vyniká vďaka jednej ingrediencii.
Chlieb z tohto receptu sa vždy vydarí a je vždy témou na diskusiu. To všetko vďaka pridaniu tekvicového pyré, ktoré mu dodáva chuť. Táto príloha je ideálna do jesenného počasia, navyše výborne chutí s džemmi, mäsovými pastami a syrmi. Bez ohľadu na to, ako ju budete podávať, každý ju bude považovať za skvelú.
Recept na tekvicový chlieb
Zložky do kvásku
- 125 ml teplej vody,
- 20 g čerstvého droždia,
- pol čajovej lyžičky cukru.
Ostatné prísady
- 400 g chlebovej múky,
- 200 g tekvicového pyré,
- čajová lyžička soli,
- čajová lyžička nového korenia,
- 3 lyžice prírodného jogurtu,
- 4 PL oleja,
- 4 PL tekvicových semienok.
Spôsob prípravy
- Čerstvé droždie rozdrobte do hrnčeka a pridajte vodu a cukor. Jemne premiešajte, aby sa rozpustilo, a nechajte ho vykysnúť.
- Chlebovú múku preosejeme do veľkej misy, pridáme soľ, nové korenie, zalejeme jogurtom a pridáme tekvicové pyré. Jemne premiešajte a pridajte vykysnuté cesto.
- Intenzívne miesime, kým sa cesto nezačne odlepovať od bokov a stane sa pružným. Keď je hotové, odložte ho prikryté na teplé miesto asi na 1,5 hodiny. Počas tejto doby by malo zdvojnásobiť svoj objem.
- Po uplynutí tejto doby ho opäť premiesime a prenesieme do formy na pečenie vymastenej trochou masla. Vrch zarovnajte a posypte tekvicovými semienkami. Chlieb necháme opäť kysnúť ďalších 30 minút.
- Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C na približne 45 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. Podávajte s obľúbenými prísadami.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Máte problémy so šúpaním tekvice? Vyskúšajte babičkinu metódu a bude mäkká ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.