4.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Mary Nikitina).
Jablkový koláč vyzerá ako skutočné umelecké dielo, ale tým to nekončí. Jeho jesenná chuť je neuveriteľne lákavá a neodolateľná. Ak máte chuť na niečo sladké, ale nechcete tráviť veľa času v kuchyni, vyskúšajte tento recept.
Jablkový koláč je dezert, ktorý určite poteší každého hosťa, aj toho najvyberavejšieho, pokiaľ ide o dezerty. Treba si uvedomiť, že kľúč k úspechu spočíva v druhu jabĺk, ktoré vyberiete. Tu je niekoľko tipov, ako dosiahnuť, aby jablkový koláč chutil čo najlepšie.
Jablkový koláč, ktorý vyzerá šialene. A chutí rovnako úžasne
Jablkový koláč v tvare ruže je nádherný koláč, ktorý je navyše veľmi jednoduchý na prípravu. Obalenie jabĺk je veľmi jednoduché a nepredstavuje žiadnu ťažkosť a úplne zmení pohľad na koláč. Takže sa oplatí vyblázniť a prekvapiť domácnosť.
Zloženie:
- 80 g masla,
- 6 lyžíc práškového cukru,
- 1 vajce,
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu,
- 1/2 čajovej lyžičky soli,
- 2 šálky múky,
- 1/2 šálky mletých vlašských orechov (voliteľné),
- menej ako 2 vanilkové pudingy,
- 500 ml mlieka,
- 3 lyžice cukru,
- 200 ml mlieka na puding.
Ďalšie ingrediencie:
- 4 šálky vody,
- 3 šálky cukru,
- 4 jablká.
Ako pripraviť jablkový koláč? Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Do misky vložte maslo a kryštálový cukor a premiešajte. Pridáme vajce, vanilkový extrakt a soľ. Premiešajte, pridajte pšeničnú múku a mleté orechy. Orechy môžeme vynechať.
- Dosku poprášime múkou, aby sa cesto nelepilo. Cesto na ňu vyklopíme a vymiesime. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Pudingový prášok nasypte do misky a premiešajte. Ohrejte 500 ml mlieka, pridajte doň cukor a potom prilejte rozpustený prášok. Varte, kým nezhustne.
- Jablká nakrájajte na štyri časti, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na plátky.
- V hrnci zvarte vodu s cukrom a jablká v nej namočte na 2 – 3 minúty.
- Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme. Okraje pripevníme na koláčovú formu. Vidličkou urobíme otvory a vložíme do rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
- Upečený koláč polejeme pudingom. Jablká zvinieme do ružičiek a poukladáme na koláč. Posypeme práškovým cukrom. Podávame napríklad s kopčekom zmrzliny.
Vychutnajte si!
Rýchly recept na pečené jablká s pudingom. Rodina si na nich pochutnáva
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.