7.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AN NGUYEN).
Jeseň je v plnom prúde, za oknom je čoraz väčšia tma a počasie nás neinšpiruje k tomu, aby sme vyšli z domu. Toto obdobie je však aj časom, keď máme v obchodoch k dispozícii kráľovnú jesene, tekvicu. Dá sa použiť do mnohých jedál, slaných aj sladkých. Objavte 3 recepty na rýchle tekvicové občerstvenie, ktoré odporúča odborník na výživu.
Tekvicová ovsená kaša
Zloženie na dve porcie tekvicovej ovsenej kaše:
- 100 g tekvice
- 100 g ovsených vločiek
- 200 g mlieka
- 300 g skyru
- 20 g erytritolu
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička kardamónu
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- 30 g tekvicových semienok
- 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
Ako pripraviť tekvicovú ovsenú kašu:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov. Nakrájanú tekvicu (so šupkou) položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte, kým nezhnedne.
- Medzitým uvarte ovsené vločky v mlieku a nechajte ich mierne vychladnúť
- Upečenú tekvicu ošúpte a rozmixujte v mixéri.
- Do uvarených ovsených vločiek pridajte skyr, tekvicové pyré, erytritol, škoricu, kardamón a muškátový oriešok. Dôkladne premiešajte.
- Nalejte do misiek, do každej pridajte kopček zmrzliny a posypte tekvicovými semienkami (môžete ich nasekať vopred).
Tekvicový koláč do mikrovlnky
Prísady na jednu dávku tekvicového koláča do mikrovlnnej rúry:
- 100 ml mlieka
- 15 ml oleja
- 5 ml vanilkového extraktu
- 10 g erytritolu
- 1 PL tekvicového pyré
- 100 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Ako pripraviť tekvicový koláč z mikrovlnky:
- Všetky prísady vložte do väčšieho hrnčeka a dôkladne premiešajte.
- Hrnček vložte na tri minúty do mikrovlnnej rúry.
- Nechajte koláč mierne vychladnúť (asi päť minút) a dajte si ho ku káve.
Tekvicové korenené Latté
Zloženie na dve porcie tekvicového latté:
- 50 g tekvicového pyré
- 1 čajová lyžička škorice
- 100 g mlieka
- 10 g erytritolu
- 60 ml espressa
Ako pripraviť tekvicové latté:
- Do hrnca dajte tekvicové pyré, škoricu, mlieko a erytritol. Premiešajte a varte približne štyri minúty na miernom ohni.
- Ešte teplý tekvicový nápoj nalejte do vysokého pohára a dolejte espressom.
- Ak chcete, môžete tekvicové latté ozdobiť šľahačkou a posypať škoricou (to však výrazne zvýši kalorický obsah tohto občerstvenia).
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Máte problémy so šúpaním tekvice? Vyskúšajte babičkinu metódu a bude mäkká ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.