7.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Markus Spiske).
Raňajky nie sú najdôležitejším jedlom dňa, ale to neznamená, že by sme sa ich mali vzdať. Niekedy však ranná príprava do školy alebo do práce znamená, že nemáme dostatok času zjesť jedlo, ktoré nám dodá vitamíny a stopové prvky. Preto je dobré pripraviť si raňajky hneď po večeri – akokoľvek zvláštne to môže znieť.
Nemáte čas pripraviť si raňajky? Ranné rituály, ako je osobná hygiena, žehlenie košele a balenie základných vecí do školy alebo do práce, bohužiaľ často znamenajú, že vynechávame raňajky.
Ukazuje sa, že na to, aby ste si takéto jedlo v pokoji zjedli ešte pred odchodom z domu, stačí minimum úsilia a kľúčom k úspechu je venovať mu len niekoľko desiatok sekúnd počas predchádzajúceho večera.
Kedy a ako si pripraviť zdravú a chutnú ovsenú kašu na noc?
Vaše zdravé a chutné raňajky, na ktoré vám ráno nebude chýbať čas, sa nazývajú „nočné ovsené kaše“. Áno – na prvý pohľad sa to zdá nelogické, ale už vysvetľujeme, čo to je.
Nočná kaša je jedlo pripravené večer, aby ráno malo správnu konzistenciu a bolo pripravené na konzumáciu. Garantujeme vám, že jej príprava vám nezaberie viac ako niekoľko desiatok sekúnd vášho drahocenného času.
Nočná ovsená kaša na raňajky – recept
Na prípravu nočnej ovsenej kaše potrebujeme:
- 40 g ovsených vločiek
- kefír
- kúsky ovocia a orechov podľa vlastného výberu
- med
Príprava nočnej ovsenej kaše:
- Ovosné vločky nasypeme do misky, zalejeme kefírom a dôkladne premiešame. Nádobu s ovsenými vločkami a kefírom vložte na noc do chladničky.
- Počas tejto doby vločky nasiaknu kefírom a po niekoľkých hodinách si budete môcť vychutnať ich skvelú chuť a štruktúru.
- Ráno nádobu vyberte z chladničky, pridajte do nej obľúbené ovocie a orechy a trochu medu. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Skvelá chuť ovsenej kaše na jesenné obdobie. Nasýti, zahreje a dodá energiu
Najlepší doplnok k ovsenej kaši. Vaše črevá budú ako nové
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.