9.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GreenArt).
Existuje mnoho spôsobov prípravy koláčov, ale najklasickejšou pochúťkou je tvarohový koláč. Recept je možno ten najlepší na svete, ale obyčajná chyba spôsobí, že koláč bude spadnutý, popraskaný a nebude taký chutný. Urobte jednu vec a každý z vašich tvarohových koláčov bude nadýchaný a rozplynie sa v ústach.
Tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa často objavujú na našich stoloch. Objavuje sa na rôznych oslavách, ale pečieme ho aj na sviatky, narodeniny alebo meniny. Ako však pripraviť ten najlepší cheesecake, ktorý nepraská, nespadne a zároveň je mimoriadne nadýchaný a chutný? Ukazuje sa, že okrem správnej teploty má na to vplyv ešte jedna vec.
Pri akej teplote by ste mali piecť cheesecake? Kráľovská pochúťka bude dokonalá, keď bude mať správnu teplotu
Každý dobre vie, že práve teplota pečenia zohráva pri príprave cheesecaku mimoriadne dôležitú úlohu. Ak je príliš vysoká, koláč sa pripáli, praskne a pravdepodobne výrazne klesne. Aká je najlepšia teplota rúry? Ukazuje sa, že je oveľa nižšia ako pri iných koláčoch. Optimálne je nastaviť ohrev spotrebiča na 150 až maximálne 180 stupňov Celzia. Táto teplota umožní rovnomerné upečenie koláča. Nebude sa príliš dvíhať a v dôsledku toho po vybratí z rúry nespadne. Zabránite tak jeho pripáleniu a popraskaniu tvarohovej hmoty. Treba však pamätať na to, že prípravu dokonalého cheesecaku ovplyvňuje aj jedno dôležité pravidlo. Jeho porušenie často vedie k tomu, že koláča spadne a stratí svoju nadýchanú štruktúru.
Ako pripravíte najlepší tvarohový koláč? Na recepte až tak nezáleží, dôležitá je jedna zásada
Pri pečení cheesecaku je dôležitá jedna vec. Je to zlaté pravidlo, ktoré zaručuje, že koláč takmer vždy vyjde perfektný – nadýchaný a mäkký. Nemusíte sa obávať, že vám popraská alebo spadne. Čo treba urobiť? Keď je cheesecake upečený, nevyberajte ho z rúry. Vystavenie výraznému rozdielu teplôt spôsobí, že aj ten najlepší upečený koláč stratí svoj vzhľad a nebude nadýchaný. Namiesto toho po vypnutí spotrebiča opatrne otvorte dvierka rúry a vytvorte niekoľko centimetrovú medzeru. To umožní postupné ochladzovanie koláča a vy sa už nemusíte obávať, že by sa nepodaril.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly koláč na dezert. Sladké ovocie a korenistá vôňa sú dokonalou kombináciou na jeseň
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.